≫ 

U crkvi u Splitu održana uskršnja misa uprkos zabrani: Okupili se vernici, napadnuta novinarka

Policija je čekala kraj mise kako bi ispitala šta se dogodilo

  • 6
Split crkva Uskrs liturgija Printskrin: Facebook/Dalmatinski portal

U splitskom kvartu Sirobuja danas se, uprkos zabrani svih većih okupljanja u Hrvatskoj, na uskršnjoj misi okupila nekoliko vernika, koji su fizički napali novinarku koja ih je snimala.

Kako prenosi zagrebački portal Index.hr, misu je organizovala župa koju vodi sveštenik Josip Delaš, koji je već dobio prekršajnu prijavu zbog verbalnog napada na policajce.

Delaš je prošle nedelje prilikom policijske intervencije pretio policajcima "božjom kaznom", a u razgovoru za Index, korona virus je označio kao "američki proizvod", najavljujući još tada da će za Uskrs održati misu bez obzira na zabranu.

Dalmatinski portal javlja da je fizički napadnuta novinarka tog medija koja je snimala okupljanje vernika u crkvi na Sirobuji, dok je Slobodna Dalmacija navela da su vernici novinarki tog splitskog lista poručili da je "bolje da ide ća".

Slobodna Dalmacija navodi da je pred crkvu stigla policija koja, kako se navodi, čeka kraj mise kako bi ispitala šta se dogodilo.

Iz splitske policije su potvrdili samo da su dobili dojavu o događaju i da je istragau toku.

Video: Sveštenik držao misu na Fejsbuku, ali nije primetio da je kliknuo na pogrešno dugme

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👌🏼

    12. april 2020 | 13:32

    Kad ce ovi hitlerovi idioti ostavit na miru komuniste i Yugose, sve sto sami urade, hvataju se na druge, u toj Yugi je narod bolje zivio duplo nego sada, od penzionera, ratara, do radnika u industriji, imali smo sve svoje a sad smo sluge svojih gospodara.Meni nemogu isprat mozak kao drugima, iz radnicke obitelji sam i znam kako smo rasli a kako je sad omladini. Narod rovi po kontejnerima sad a prije toga nije bilo sem Roma koji su trazilu metal da prodaju. Nebi bio uz hitlera kao ovi sada, nema tih novaca, prije bih vjeru mijenjao kao Mohamed Ali.

  • Boža zemunac

    12. april 2020 | 15:11

    Šra reći, nego bravo za katolike. Inače nisam njihov simpatizer. Braćo Srbi, živi bili i učimo nešto od drugih pred Vaskrs.

  • alal vera alal vera

    12. april 2020 | 17:22

    Vaskresenje Gospoda Isusa Hrista slavi se posle jevrejskog pasovera.zasto to katolici rade pre.zna se redosled dogadjaja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA