≫ 

Afrikanci opet nasamarili privrednike u BiH: Žena iz Gane ojadila firmu iz Teslića

M. A. se sumnjiči da je presrela komunikaciju između firme iz Teslića i jedne kompanije iz Italije, te je unela broj svog žiro-računa na fakturi za plaćanje

  • 2
Haker Foto: Profimedia

Protiv državljanke Gane i Holandije M. A. Policijska uprava Doboj podnela je izveštaj zbog prevare putem interneta na osnovu koje je firma iz Teslića oštećena za 56.000 KM (oko 28.000 evra), prenosi ATVBL.

Iz PU Doboj saopšteno je da se M. A. sumnjiči za krivična dela neovlašćen pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka i krivično delo kompjuterska prevara.

- Osoba je osumnjičena da je početkom maja 2018. godine, izvršila presretanje komunikacije između privrednog društva iz Teslića i privrednog društva iz Italije, te umesto računa privrednog društva iz Teslića, ona je unela broj svog žiro-računa na fakturi za plaćanje, na koji je privredno društvo iz Italije izvršilo isplatu novca - navodi se u saopštenju.

Lice M. A. za sebe je ostvarilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 56.000 maraka, a za koji iznos je oštećeno privredno društvo iz Teslića.

Kako ATV nezvanično saznaje, reč je o Milvi Adomako (30). Ona ima dvojno državljanstvo, Gane i Holandije.

Podsetimo, ovo nije prvi slučaj da Afrikanci "nasamare" državljane BiH.

Naime, prošle godine, naivni Dobojlila platio je Valeriji Gomez iz Obale Slonovače 700 evra kako ona ne bi objavila njegove video snimke sa eksplicitnim sadržajem.

Ovaj srednjovečni muškarac nije očekivao da će mu nastati toliki problemi u životu zbog kratkog video sastanka s nepoznatom mlađom ženom.

Taj krajnje neobičan slučaj dogodio se prošle godine, a policija je tek sada upela da pronađe osobu koja je ucenjivala ovog čoveka.

Iz Policijske uprave Doboj su tada potvrdili, navodeći inicijale, da su protiv Gomezove podneli izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj.

Dodali su da je Gomezova 4. februara prošle godine preko aplikacija Fejsbuk i Mesindžer stupila u kontakt sa oštećenim Dobojlijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA