≫ 

Došla na posao, iako je sumnjala da suprug ima korona virus, 300 radnika će morati u izolaciju

Nakon današnjeg dolaska na posao, susrela se s gotovo 15 ljudi. U međuvremenu je dobila poziv od supruga, koji je potvrdio da je test na Covid-19 pozitivan - kaže portparol kompanije

  • 3
Doktori, pacijent,, zaštotno odelo, maska, rukavice, maska, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Jedna zaposlena u kompaniji "Arcelor Mittal" u Zenici u BiH došla je danas na posao, iako je sumnjala da je njen suprug zaražen korona virusom, nakon čega je kompanija bila prinuđena da pošalje 40 radnika u kućnu izolaciju, piše "Dnevni avaz".

Kako je za sarajevski list kazala Alena Kahrimanović, portparol kompanije, radnica koja radi u centralnoj radionici došla je na posao posle 15 dana boravka kod kuće, iako je vrlo dobro znala da je suprug bolestan i da čeka rezultate ispitivanja za Covid-19.

- Nakon današnjeg dolaska na posao, susrela se s gotovo 15 ljudi. U međuvremenu je dobila poziv od supruga, koji je potvrdio da je test na Covid-19 pozitivan. S obzirom na to da je kroz jedan sat boravka u kompaniji srela mnoge kolege, oko 40 ljudi je poslato na boravak u kući u narednih 15 dana, a kao preventivna mera u borbi protiv eventualnog širenja zaraze - rekla je Kahrimanović za “Avaz”.

Zuhdija Kapetanović, predsednik Sindikata radnika “Arcelor Mittala”, izjavio je da će zbog ovog neodgovornog ponašanja radnice kući biti poslato oko 300 radnika.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Pretužan prizor u Zenici: Krvnički se pesničili zbog džaka brašna

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA