≫ 

Slovenija planira ukidanje mera: Ublažavanje restrikcija možda sledeće sedmice

U Sloveniji je broj obolelih od korona virusa porastao na 1.200, dok je 56 ljudi umrlo

  • 0
Korona virus, koronavirus, Slovenija Foto: Tanjug/AP

Postoje indicije da bi Slovenija ove nedelje mogla da započne ublažavanje restriktivnih mera u zemlji, ali glavna medicinska savetnica vlade za epidemiju korona virusa Bojana Beović izjavila je danas da ublažavanje neće početi pre sledeće sedmice.

Beovićeva, koji se nalazi na čelu medicinske radne grupe za korona virus, rekla je da će ublažavanje zavisiti od toga kada zdravstvene vlasti utvrde da epidemija počinje da jenjava, preneo je STA.

Iako su podaci o novozaraženima tokom Uskršnjeg vikenda ohrabrujući, prerano je govoriti da li se epidemija "postepeno gasi", kazala je ona.

Prema njenim rečima, osim ubedljivog usporavanja epidemije, koja bude trajala najmanje nekoliko dana, drugi uslovi koji bi trebalo da budu ispunjeni za ublažavanje restriktivnih mera uključuju i dovoljnu raspoloživost testiranja da bi se otkrio što veći broj slučajeva pre nego što mogu da postanu novi izvori zaraze.

Portparol vlade za korona virus Jelko Kacin izjavio je da vlada razmatra bar parcijalno ukidanje zabrane kretanje između opština i odobrenje određenih sportskih aktivnosti, ali samo ako uslovi to dozvole.

Prema njegovim rečima, to bi mogli biti tenis, badminton, golf i biciklizam gde postoji bezbedna društvena distanca.

Broj zvanično potvrđenih slučajeva korona virusa u Sloveniji juče je porastao na 1.220, dok je Beovićeva rekla da je prema grubim procenama, stvarni broj je između 3.000 i 4.000.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Izrađen prvi tunel za dezinfekciju, uskoro na ulazima pet bolnica

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA