≫ 

Zašto Dodik ne mora u karantin posle posete Srbiji? Vlada RS odgovorila na pitanje opozicije

Dodik je juče boravio u Beogradu, gde se sastao sa predsednikom i premijerkom Srbije

  • 4
VUCIC DODIK SASTANAK Foto: Tanjug/Instagram/BuducnostSrbijeav

Vlada Republike Srpske saopštila je da su predsednik RS, predsednik Vlade RS, srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine i ministri u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske, izuzeti iz Zaključka o sprovođenju i organizovanju mere obaveznog karantina, prenosi Srpskainfo.com.

Tako je Vlada RS odgovorila na pitanje predsednika PDP Branislava Borenovića da li će srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik, posle posete Srbiji, ići u kućnu izolaciju ili karantin, prenosi portal Dnevni avaz.

Kako su podsetili iz Vlade RS, Štab za vanredne situacije RS još 23. marta doneo je Zaključak o sprovođenju i organizovanju mere obaveznog karantina za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (Kovid-19) u Republici Srpskoj, u kojem je pod tačkom 19 navedeno:

- Izuzetno od tačke Z. ovog zaključka, predsednik Republike Srpske, predsednik Vlade Republike Srpske, srpski član Predsedništva BiH, te ministri u Vladi Republike Srpske (u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske), pri obavljanju poslova u okviru vanredne situacije ne podležu obavezi izricanja mere karantina u slučaju međunarodnog putovanja.

Dodik je juče boravio u Beogradu, gde se sastao sa predsednikom Srbije i premijerkom, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Vučić: Kada lekari budu mislili da postoji bilo kakva šansa da sam zaražen, biću testiran

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mislim

    16. april 2020 | 09:39

    Kakvu opoziciju? Nema Srbija opoziciju... vec cirkus Kolorado. pa i nas sto nismo za Vucica je sramota te opozicije... nisam ni za koga... a i ovoj vlasti je lako , kada se sa gorima takmici...

  • Baki

    16. april 2020 | 12:11

    Koja SPEDNJA 😎😎😎😎😎

  • Salamander

    16. april 2020 | 17:44

    Nema nam salke on vise voli Gos, Dodika nego svog bakira ako nije negde na aparatima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA