≫ 

Dopisivali smo se, a onda su poruke prestale da stižu: Od korona virusa preminuli otac i ćerka

Oboje su bolovali od teških hroničnih bolesti i pre nego što su se zarazili korona virusom

  • 0
Zagreb, Hrvatska, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Da je korona virus zaista opasan, nezavisno od godina zaraženih, svedoči i tragedija osječke porodice koja je u samo dve nedelje izgubila dva svoja člana. Naime, u osječkom Kliničkom bolničkom centru na respiratoru su preminuli otac (71) i ćerka (47) , oboje sa teškim hroničnim bolestima koje su godinama imali.

Prvo je umro otac (71), a s obzirom da je ćerka (47) tada već i sama bila na respiratoru, nije uspela prisustvovati sahrani. Tri nedelje se borila sa bolešću i na kraju i ona umrla 17. aprila u bolnici, prenosi 24sata.hr.

Kako otkrivaju njihove kolege i prijatelji, oboje su imali zdravstvene probleme i pre pojave korona virusa.

- On je godinama imao problema sa srcem, preživeo je nekoliko srčanih udara, a imao je i problema sa težinom. On i supruga živeli su sami jer im je sin pre nekoliko godina preselio zbog posla u Irsku, a ona je promenila više poslova unazad desetak godina jer je stalno napredovala. Bila je sjajna šefica i dobra prijateljica, svi smo je jako voleli. Uglavnom je poslom bila vezana za Zagreb. Možda se tamo i zarazila. Saznali smo da je u osječkoj bolnici krajem marta - rekle su njene kolege koje je vest o smrti duboko potresla.

Preminula žena takođe je bolovala od hroničnih bolesti, operisala štitnu žlezdu, imala dijabetes, hipertenziju i takođe probleme sa težinom. Pre par godina imala je jednu operaciju iz koje se jedva izvukla zbog čega su njeni prijatelji i sada verovali da će izboriti.

- Nakon nje i njen otac je završio u bolnici, na respiratoru. Umro je u noći sa 3 na 4. aprila kada je osječki Stožer civilne zaštite na konferenciji priopćio saopštio kako je u toj istoj noći umrlo četvoro pacijenata koji su bili na respiratoru i svi su bili starije životne dobi. Njihova smrt može se dovesti u vezi s korona virusom, kako su svi imali teške hronične bolesti od ranije, i ne može se reći da su umrli isključivo zbog zaraze tim virusom - rekle su njene kolege.

Da se nije zarazila tim virusom, tvrde oni, mogla bi da živi još godinama sa tim svojim bolestima, jer je vodila računa o tome.

- Ne znamo kakva je situacija u njihovom domu, da li je i mama možda u bolnici i da li se brat uspeo vratiti iz Irske. Na telefon se niko ne javlja i ne znamo da li je ima ko sahraniti. Pomogli bismo bilo kako kada bismo znali išta - kažu njene bivše kolege koje su se sa njom povremeno dopisivale do 26. marta, a potom se više nije javljala iako su joj slali mnoštvo poruka.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Kon: Smrtnost od korona virusa je teško odrediti u ovom trenutku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA