≫ 

Šćepanovića izrešetali iz kola u pokretu, sad tvrdi da se sam ranio: Detalji pucnjave u Podgorici

I ranjeni i napadač u policijskoj evidenciji obeleženi su kao takozvana bezbednosno interesantna lica (BIL)

  • 0
Pistolj pucnjava pucaj Foto: Pixabay

Crnogorska policija traga za Podgoričaninom Branislavom Č. (31) zbog sumnje da je juče iz vatrenog oružja ranio sugrađanina Aleksandra Šćepanovića (53).

On se sumnjiči da je, dok je automobilom preticao vozilo tog pedesettrogodišnjaka, ka njemu ispalio nekoliko metaka i pobegao.

To je Vijestima nezvanično potvrđeno iz više izvora iz Uprave policije. Šćepanović je pogođen u predelu nogu i hospitalizovan je.

Sumnja se da je Branislav Č. otvorio “vatru” u blizini Vezirovog mosta, odnosno u Ulici II crnogorskog bataljona u Zagoriču.

Ranjeni se, prema istim informacijama, samostalno dovezao do Hitne pomoći - udaljene oko kilometar dalje.

On je medicinskim radnicima rekao da se samopovredio, ali su ovi alarmirali službenike policije.

Iz Uprave policije se juče nisu zvanično oglašavali tim povodom, a iz te institucije nezvanično je rečeno da je do upotrebe vatrenog oružja na štetu Šćepanovića došlo oko 14.50 sati.

Viši državni tužilac je obavešten i obavljen je uviđaj.

- Operativnim radom policija je došla do podataka o izvršiocu dela i pozadini ovog dela. Intenzivno se radi na lociranju i lišenju slobode osumnjičenog - rečeno je iz policije.

Šćepanovi hapšen zbog zelenašenja

I ranjeni i napadač u policijskoj evidenciji obeleženi su kao takozvana bezbednosno interesantna lica (BIL), saopšteno je Vijestima iz UP.

Šćepanović je hapšen u martu 2018. godine zbog zelenašenja.

Iz Uprave policije tada su saopštili da su pretresli kuću Šćepanovića i još sedam Podgoričana osumnjičenih za zelenašenje.

Pojašnjavajući da su pretresali na devet lokacija, pobrojali su da su oduzeli novac, telefone, sveske sa imenima dužnika, ugovore za koje se sumnja da su fiktivni, luksuzne četvorotočkaše, skupocene satove.

Međutim, nisu precizirali šta je od koga oduzeto.

U decembru iste godine uz dvorišnu ogradu njegove kuće u Tološima aktivirana je eksplozivna naprava. U eksploziji nije bilo povređenih, a pričinjena je manja materijalna šteta.

Osumnjičeni za napad na Šćepanovića hapšen je više puta.

Krajem februara 2008. godine lisice na ruke stavljenje su mu zbog sumnje da je nepun mesec ranije aktivirao ručnu bombu ispred kuće Dragutina Lalevića u Podgorici.

Tada je iz Uprave policije nezvanično rečeno da je bombaškom napadu prethodila svađe sa Lalevićem.

Tačno četiri meseca kasnije Branislav Č. i M. V. uhapšeni su zbog teškog ubistva u pokušaju.

Korona virus, koronavirus, Crna Gora, Podgorica Vijesti.me/Savo Prelević

Policija je tada saopštila da je iz “golfa III”, kojim je upravljao M. V. , iz dva pištolja, kalibra 9 mm i 7,65 mm, ispaljeno više hitaca u pravcu Milovana, Marka, Darka i Milutina Lalovića.

Nedugo nakon pucnjave Branislav Č. se pojavio u prostorijama Hitne pomoći tražeći pomoć zbog dve zadobijene prostrelne rane, u predelu desnog palca i kažiprsta.

Uhapšen je nakon što mu je ukazana lekarska pomoć.

- Obojica su policiji priznali da su pucali, ali su tvrdili da nisu nameravali nikog da ubiju - kaže se u saopštenju.

Policija je tada saopštila da Lalovići nisu uzvratili vatrom, a da su Branislav Č. i M. V. doveli u opasnost i živote B.L., P.B. i J.R. iz Podgorice, koji su se zatekli u blizini.

U julu naredne godine Branislav je uhapšen u Beogradu, u akciji “Niva”. Istovremeno su uhapšeni Ivan Pavlović zvani Ikar iz Pljevalja i Radoš Zečević iz Beograda.

Mediji su tada objavili da ih je srpsko tužilaštvo sumnjičilo da su tokom 2008. godine bili deo međunarodne mreže krijumčara kokaina, švercovanog prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike do luka u Španiji, Italiji, Holandiji i Belgiji.

Navodno, u tim lukama drogu su preuzimali pripadnici organizovane kriminalne grupe i distribuirali je kupcima u evropskim zemljama.

U januaru 2010. Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podiglo je optužnicu protiv pet osoba zbog šverca kokaina iz Južne Amerike i prodaje u evropskim zemljama.

Prema optužnici Pavlović (47), Velimir B. Krivokapić (57) iz Kotora, Zečević (39) i Podgoričani Branislav Č. (31) i Radoje R. (43) okrivljeni su za zločinačko udruživanje, neovlašćenu priozvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Video: Uznemirujući snimak ubistva na Banovom brdu, likvidacija u po bela dana!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA