Crna Gora ublažava mere donete zbog korone: Dozvoljen izlazak do 23 sata, produžen rad prodavnica

Omogućena je i rekreacija na otvorenom, poput trčanja, uz obaveznu socijalnu distancu

  • 13
Koronavirus, crna gora Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Nacionalno koordinaciono telo za borbu protiv zaraznih bolesti u Crnoj Gori saglasilo se sa ublažavanjem pojedinih privremenih mera protiv širenja korona virusa, uz upozorenje građanima da opasnost nije prošla i da je neophodno da se striktno pridržavaju svih mera koje su na snazi.

- Analizirajući epidemiološku situaciju, odlučeno je na predlog Instituta za javno zdravlje, da zabrana kretanja, koja je do sada važila od 19 časova radnim danom, subotom od 13, a nedeljom od 11 sati do 5 časova narednog dana ubuduće važi od 23 časa svim danima - saopšteno je iz Službe Vlade Crne Gore za odnose sa javnošću.

U saopštenju se navodi da prodavnice robe široke potrošnje kojima je do sada bio omogućen rad u skraćenom vremenu ubuduće mogu da budu otvorene od 7 do 22 časa radnim danima i subotom.

Saglasnost za sportske aktivnosti

Data je saglasnost na upražnjavanje individualnih sportskih i rekreativnih fizičkih aktivnosti na javnim površinama, poput trčanja, uz obavezno držanje distance i poštovanje svih ostalih mera prevencije, a posebno fizičke distance.

Stanovnicima opštine Tuzi ukinute su posebne mere, tako da i za njih od danas važe pravila kao i za stanovnike ostalih crnogorskih opština.

Nacionalno koordinaciono telo upozorava građane da opasnost nije prošla i da je neophodno da se striktno pridržavaju svih mera koje su na snazi.

Video: U Crnoj Gori potvrđeni prvi slučajevi korona virusa

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA