Hrvatska postaje "korona free" destinacija: Zato bi Nemci mogli da pohrle

Bild piše kako je sigurno da će najpopularnije destinacije kod Nemaca - Italija, Španija i Francuska, otpasti kao ovogodišnje destinacije za putovanja

  • 32
Dubrovnik, prazne ulice, koronavirus Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Bandić

Nemački list Bild objavio je kako bi nemački turisti ovo leto mogli u Hrvatsku, jer se počela pozicionirati kao "korona free" destinacija, prenose iz Hrvatskog udruđenja turizma (HUT), čiji direktor Veljko Ostojić to ocenjuje izuzetno dobrom vešću za hrvatski turizam.

Prenoseći članak iz Bilda u kom se spominje mogućnost turističkog putovanja Nemaca u Hrvatsku, objavljenom u četvrtak, iz HUT-a izdvajaju da je nemački ministar za ekonomsku saradnju i razvoj Gerd Miler najavio da će putovanja van Nemačke biti omogućena.

Bild piše kako je sigurno da će najpopularnije destinacije kod Nemaca - Italija, Španija i Francuska, otpasti kao ovogodišnje destinacije za putovanja, a da bi ih Hrvatska mogla više privući jer se, kako pišu te novine, počela pozicionirati kao "korona free" destinacija, prenosi 24sata.hr-

U članku se prenose izjave direktora nemačkog predstavništva HTZ-a Romea Draghičija, koji je istakao da u Hrvatskoj postoji mogućnost za osiguranje turizma uz uslove fizičkog distanciranja, kao i da će do kraja maja hrvatske vlasti doneti nove odluke o putovanju u zemlju.

- To je izuzetno dobra vest za hrvatski turizam, pogotovo što se ove godine očekuje da bi se veći deo turističkog prometa mogao ostvariti automobilima. U tom je smislu Hrvatska kao autodestinacija u prednosti, pogotovo jer je još neizvesno kako će se organizovati avionski saobraćaj - komentariše Ostojić za Hinu.

Video: Hrvatski policajci zaplesali u doba korone i zemljotresa: Duh nam je nesalomiv

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radovan

    24. april 2020 | 23:52

    Hrvatski vlazni snovi, da ce Nemci da preskoce Italiju, Spaniju, Grcku i samo da dodju kod svojih konjusara na more. Koliko vas Hrvate Nemci preziru, najbolje govori podatak da vec drze svoje hotele, gde dolaze njihovi Nemci na all inclusive, uopste nece da imaju posla sa domorodackim stanovnistvom, vi mozete samo izdaleka da ih gledate, kao oni indijanci u dzungli iz zbunja, kad gledaju bele ljude. hahaha 😂

  • Radovan

    24. april 2020 | 18:31

    Ma jok, nema od toga nista, znaju Nemci da je u Hrvatskoj bila propagandno-dirigovana epidemija. Pre ce otici na neke tropske destinacije, ili cak Portugal koji je imao realne brojke, nego kod Hrvata koji su nazovi "coronafrei" destinacija.

  • Brana

    24. april 2020 | 18:23

    Mozda nema korone ali je obaka zagađena hrvatima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA