≫ 

"Dve žene su vrištale, treća nije disala": Voz pokosio auto kod Zaprešića, nije radila signalizacija

Svedok stravične nesreće u Hrvatskoj kaže da signalizacija na pruzi nije radila

  • 4
Železnička pruga, šine Foto: Pixabay.com

Devojka (27) poginula je sinoć kada je voz naleteo na automobil u Brdovcu kraj Zaprešića u Hrvatskoj. Kako tvrde svedoci, signalizacija na pruzi nije radila.

Voz je naleteo na automobil u kom su bile tri devojke. Žrtva je sedela na zadnjem sedištu, dok su vozač i suvozač lakše povređeni u ovoj teškoj nesreći, piše 24 sata.

Iz Policijske uprave u Zagrebu saopštili su da je prilikom prelaska pruge na zadnju levu bočnu stranu automobila naletela lokomotiva kojom je južnim kolosekom u smeru istoka upravljao 33-godišnji mašinovođa. Takođe su saopštili kako na tom potezu nema rampe, ali kako su ispred prelaza postavljeni uređaji za davanje svetlosnih i zvučnih signala kojima se najavljuje približavanje voza i saobraćajni znaci koji upozoravaju na prugu, kao i znak "Stop".

"Došao sam do devojke, nije imala puls"

- Sedeo sam na kauču metar od balkona koji je bio otvoren. Čim sam čuo udarac, izleteo sam napolje. Na ulici je bila mrtva tišina. Dve cure su istrčale iz auta i počele da vrište. Njih dve su bile u šoku, treća nije disala. Kad sam trčao iz dvorišta nisam video da signalizacija radi. Svi su se drali da ne zvoni - ispričao je svedok nesreće koji je prvi došao do uništenog automobila.

- I ja sam tu blizu, odmah ova prva kuća. Samo se čuo udarac, nije radila signalizacija. Ništa nije zvonilo. Bilo je tu nesreća i pre, ali ne jer signalizacija nije radila, nego jer su ljudi prolazili dok je zvonilo. Ovo je prvi put da je nesreća bila, a da signalizacija nije radila - kaže drugi svedok.

I devojka koja je vozila rekla policiji da nije radila signalizacija?

Jutarnji list piše kako je devojka koja je upravljala vozilom policiji dala izjavu u kojoj tvrdi da je krenula preko pruge jer nije bila upaljena zvučna i svetlosna signalizacija.

S druge strane, mašinovođa i njegove kolege na kontrolnoj tački tvrde da je signalizacija bila upaljena. Tokom uviđaja, piše Jutarnji, proverili su ispravnost signalizacije koja je uredno radila, a niko od učesnika nesreće nije bio pod uticajem alkohola.

Video: Stravičan snimak! Kamion u brzini probija rampu, voz ga raznosi na sitne komade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRLE

    27. april 2020 | 13:15

    Nije radila signalizacija al ni njihove tri glave, mora da su ludovale u autu dok nisu vidjele voz. U mom mjestu ima pruga i nikad nije bilo signalizacije ni ranpe i nikad nikog nije voz udario jer narod stane i pogleda levi i desno dali ide voz ili ne. Da su se pridrzavale kako treba pri prelaskz pruge nebi stradale. Zalosno je ali mladi danas previse luduju i nepaze na sebe, a rezultat se vidi pri nepaznji.

  • Дејан Младеновић

    29. april 2020 | 00:04

    Што је савремена и модерна та еу

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA