≫ 

Srbin u Dalmaciji kao roba držao državljanina BiH: Terao ga da radi, udarao ga po glavi i telu

"Cimeru iz pakla" određen istražni zatvor

  • 5
Hapšenje, lisice, uhapšen, policija Foto ilustracija: Shutterstock

Državljanin Srbije uhapšen je u Dalmaciji zbog sumnje da je svog dvostruko mlađeg cimera iz Bosne i Hercegovine vređao na verskoj i nacionalnoj osnovi, a osim što ga je zlostavljao, ukrao mu je stvari u vrednosti od 3.970 evra.

Državljanin Srbije (44) osumnjičen je da je od početka marta do 23. aprila na području Svetog Filipa i Jakova i Pakoštana 24-godišnjaka, poreklom iz Bosne i Hercegovine, muslimanske veroispovesti, tukao i terao da za njega besplatno radi. Pored toga vređao ga je i na osnovu verskih i nacionalnih osećaja.

Od 1. marta do 23. aprila 2020., u Svetom Filipu i Jakovu te u Pakoštanima, gde je koristio apartman zajedno s 24-godišnjakom, učestalo je govorio oštećenom da mrzi muslimane i da ih ne može smisliti, te u cilju da ga zastraši, upućivao mu razne pogrdne i preteće reči, a sve u vezi sa njegovom veroispovešću i nacionalnošću. Opisano postupanje je kod oštećenog izazvalo strah i poniženje zbog njegovih verskih i nacionalnih osećaja, javlja 057info.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni od početka marta do 23. aprila 2020. u Pakoštanima, nakon što je od oštećenog naplatio dug koji je ovaj imao prema njemu u iznosu od 72 evra, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi, uz primenu nasilja i pretnji prema oštećenom, naterao ga da za njega obavlja razne fizičke poslove i usluge, navodeći da mu na vraćeni iznos od 72 evra uračunava kamate tako da ukupno od njega traži vrednost od 992 evra.

Osnovano se sumnja da je oštećenog udarao šakama po glavi i telu te ga terao da za njega besplatno obavlja građevinske radove, kao i da je tražio da oštećeni na svoje ime sklopi ugovor sa teleoperaterom za kupovinu i pretplatu mobilnog telefona i tableta, koje mu treba doneti i predati.

Kad oštećeni to nije bio u mogućnosti da uradi jer je imao prijavljen boravak na samo godinu dana u Republici Hrvatskoj, osumnjičeni ga je, osnovano se sumnja, kaznio udarajući ga šakama po glavi i telu, te mu pretio da će ga ubiti, što je sve trajalo dok oštećeni nije podneo prijavu policiji.

Prema izveštaju DORH-a, postoji osnovana sumnja da je "cimer iz pakla" između 15. marta i 15. aprila 2020. iz kuće u izgradnji u vlasništvu oštećenog u Svetom Filipu i Jakovu, u cilju da se domogne tuđih stvari, u više navrata uzimao razne predmete, pa je tako uzeo više raznih predmeta ukupne vrednosti 3.970 evra, oštetivši oštećenog.

Sudiji istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog zbog opasnosti od bekstva i opasnosti od uticaja na svedoke, što je sudija istrage prihvatio i osumnjičenom odredio istražni zatvor.

Video: Rade kao robovi, žive kao u logoru što plaćaju 1000$ i srećni su zbog toga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tea

    28. april 2020 | 13:30

    nije on srbin i ako jeste treba treba da bude sankcionisan jer je monstrum a ne covek.

  • Dana

    28. april 2020 | 13:44

    Ko god bio zasluzuje kaznu po Dusanovom zakoniku.Niko nema prava da nekoga drzi kao roba.Uzasnuta sam!!!!

  • Vucica

    28. april 2020 | 13:17

    Srbin u Pakostanima?Prije cete tamo naci vanzemaljca nego Srbina.Masta radi svasta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA