Hrvatica i Slovenac držali robove: Mučili mladog kuvara i konobaricu, radili od jutra do mraka

Mladog kuvara i konobaricu bračni par iskorišćavao i zastrašivao. Nedeljno su radili i više od 117 sati

  • 3
Konobar, posluzenje, ketering, morski plodovi, more, kelner Foto: Shutterstock

Policija je splitskom državnom tužilaštvu prijavila supružnike koji su u leto 2017. dvoje svojih zaposlenih, brodskog kuvara i konobaricu, teško iskorišćavali i zastrašivanjem i pretnjama navodno doveli u ropski odnos, piše Jutarnji.hr.

Kaznena prijava za "trgovanje ljudima" podignuta je protiv hrvatske državljanke (39) i Slovenca (57), a prema nezvaničnim informacijama reč je o supružnicima.

Policija tvrdi da je prijavljena 39-godišnjakinja kao vlasnica preduzeća iz Kaštela zajedno s 57-godišnjakom lažno prikazala uslove rada i zaposlila 25-godišnjeg mladića kao brodskog kuvara, a 24-godišnju devojku kao konobaricu.

Mladić je, kako navodi policija u krivčnoj prijavi, kod njih radio od 3. juna do 28. jula 2017. a devojka od 27. juna do 28. jula 2017. Mladić je u to vreme imao 22 godine, a devojka 21.

U tom razdoblju radili su više od 117 sati nedeljno, bez pauze za odmor, a poslodavci im pritom nisu osigurali ljudske uslove stanovanja i prehranu te su ih iskorišćavali, protivno prethodnom dogovoru i pristanku, za rad na njihovom gradilištu.

Upravo je 57-godišnjak nad zaposlenima uspostavio potpunu kontrolu, zastrašivao ih i pretio im što je kod njih izazvalo osećaj straha za vlastiti život i bespomoćnost, a sve kako bi iskorišćavali njihov rad.

- Prijava za kazneno delo trgovanje ljudima podneta je nadležnom državnom tužilaštvu u Splitu protiv 39-godišnjakinje i 57-godišnjeg državljanina Slovenije za kojim je u toku potraga ali se nastavlja kriminalističko istraživanje - rekla je Željka Radošević iz splitske policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    28. april 2020 | 15:43

    Hrvatice su pune sebe ne mogu da ih smislim udaju se za srbina i od malena uce decu da se kite sahovnicama.

  • Дејан Младеновић

    28. april 2020 | 21:16

    То су исто рвати и аустријски коњушари радили са Србијом у екс СФРЈ

  • ISkustvo po Eu

    29. april 2020 | 02:17

    Ljudima pričam kakve su to žene a kakvi ljudi(licemeri,moralne kukavice),ne veruju mi ni moji bližnji ,kažu mi da je da mene problem..a čuo sam da su i veliki bezbožnici(kvazi vernici)..to sve objašnjava,cilj ne bira sredstva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA