U Crnoj Gori danima nema novozaraženih: Ipak, mere važe, a evo kada se otvara međunarodni saobraćaj

Od početka pandemije u Crnoj Gori je registrovana ukupno 321 zaražena osoba

  • 25
Testiranje na korona virus Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori ni danas nema potvrđenih slučajeva korona virusa, a od poslednjeg preseka testiran je 81 uzorak, saopštio je Institut za javno zdravlje.

U Crnoj Gori već nekoliko dana nema novozaraženih osoba. Od početka pandemije u Crnoj Gori je registrovana ukupno 321 zaražena osoba.

Najviše zaraženih je bilo u Podgorici 163, Tuzima 37, Baru 23, Ulcinju 22.

Mere produžene do 18. maja i 1. juna

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti Crne Gore dalo je saglasnost na produžavanje roka primene pojedinih privremenih mera zaštite zdravlja i života građana od infekcije novim korona virusom, kao i za dopune i izmene pojedinih mera.

Do 18. maja, pored ostalog, ostaje zabrana izlaska od 23 do 5 sati ujutro i zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajednickog porodičnog domaćinstva.

Ostaje zabrana prisustva i zadržavanja na svim javnim površinama više od jednog lica, prisustva i zadržavanja lica na plažama i kupalištima, sportskih i rekreativnih aktivnosti na svim javnim površinama, osim individualnih rekreativnih fizickih aktivnosti, uz obavezu pridržavanja propisane mere udaljenosti od drugih lica najmanje dva metra.

Do 18. maja će važiti i obustava putničkog međunarodnog saobraćaja, a i dalje neće raditi kafići, restorani, teretane...

Do 1. juna nema javnog prevoza putnika u međunarodnom drumskom, železnickom i vazdušnom saobraćaju.

Video: Dr Srđa Janković: Korona virus je prirodno evoluirao, nema dokaza da je stvoren u laboratoriji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    29. april 2020 | 10:01

    Kako da ima muke ako prijave i dalje da ima... Leto došlo a samo od toga žive njima je kraj.... Mogu da zatvore njihovu šaku i jadu

  • Zoran Buncic

    29. april 2020 | 10:15

    Ja cu tradicionalno da idem u CG na more...Nadam se da ce poceti avioni da lete i da ce sve biti ok....Ono sto znam da cu za sebe i porodicu ove godine da ponesem su suplementi koji ce da nas stite...prvenstveno OPC+c i pro100 kurkuma...

  • W

    29. april 2020 | 11:13

    Nema zaraženih zato što je izostala pomoć koju su očekivali od Nato pakta i Evropskih saveznika! A turistička sezona dolazi:) E, pa sad razmislite malo kako to za tri dana nema zaraženih?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA