≫ 

U Crnoj Gori se ublažavaju mere, ali maska je obavezna: Ko nema onu pravu, može da veže i maramu

Novim merama propisano je da je poslodavac obavezan da za zaposlene, tokom rada u objektima, prostorijama i vozilima, obezbedi korišćenje zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju

  • 0
Zaštitne maske sa filterima foto: pixabay.com

U Crnoj Gori će danas stupiti na snagu nove ublažene mere za sprečavanje širenja korona virusa, počinju da rade stomatolozi, taksisti, frizeri i teretane.

Iz Insituta za javno zdravlje saopšteno je da će od danas svi biti obavezni da maskom, maramom - pamučnom ili nekom drugom, prekrivaju usta i nos kad god su u javnom zatvorenom prostoru - prodavnicama, bankama, poštama, frizerskim i kozmetičkim salonima...

Novim merama propisano je da je poslodavac obavezan da za zaposlene, tokom rada u objektima, prostorijama i vozilima, obezbedi korišćenje zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju, prenose podgoričke Vijesti.

Kako je saopšteno iz Vlade, od danas će biti omogućen rad prodavnica tekstila, obuće, tehničke robe, građevinskog materijala, zanatskih radnji, servisa, frizerskih i kozmetičkih salona, teretana i fitnes centara, knjižara, stomatoloških ordinacija, auto-škola, rent-a-car usluga, muzeja i galerija.

Biće omogućen rad gradskog taksi prevoza, lokalnog javnog gradskog prevoza u jedinicama lokalne samouprave u kojima Institut za javno zdravlje nije registrovao slučajeve zaraze korona virusom, kao i odlazak građana u kuće/vikendice i na porodična poljoprivredna gazdinstva.

Propisano je i da su privredna društva i preduzetnici koji se bave trgovinom na malo, uključujući i zelene pijace obavezni da obezbede na ulasku/izlasku iz objekta potrošačima sredstva za dezinfekciju ruku.

U taksi vozilima mogu da budu najviše dve osobe koje su smeštene na zadnjem sedištu vozila i da one i vozač nose zaštitne maske.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA