≫ 

Preminula sudija koja je osudila bivšeg hrvatskog premijera Iva Sanadera

Sudija zagrebačkog Županijskog suda Ivana Čalić, preminula je u 48. godini

  • 2
Ivana Čalić, sudija Printskrin: HTV

Sudija zagrebačkog Županijskog suda Ivana Čalić, preminula je nakon duge i teške bolesti, potvrđeno je portalu "Dnevnik.hr"sa Županijskog suda. Ona je preminula u 48. godini.

U javnosti je postala poznata po tome što je osudila bivšeg premijera Iva Sanadera za Fimi mediju.

U martu 2014. godine, ona je HDZ i Sanadera proglasila krivima za izvlačenje novca iz državnih institucija i firmi preko marketinške agencije Fimi Media, po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici. Sanader je osuđen na devet godina zatvora, podseća "Dnevnik.hr"

Sudija Čalić radila je na Opštinskom sudu u Zagrebu, sve do 2009. godine, a nakon toga počinje njena karijera na Županijskom sudu u Zagrebu.

Bila je članica veća kojim je predsedavao sudija Ivan Turudić, a koje je Sanadera nepravosnažno osudilo na 10 godina u predmetima "Hypo" i "Ina-MOL".

Ubicama Ive Pukanića i Nike Franiće dodelila je višegodišnje zatvorske kazne.

Bila je i predsednica veća u slučaju Maestro, koji se odnosio na korupciju u Hrvatskom fondu za privatizaciju, izrekavši osuđujuću presudu, no to je rešenje pravosnažno potvrđeno samo bivšem potpredsedniku HFP-a Josipu Matanoviću.

Svojevremeno je Mirjanu Sanader i Ivicu Kirina kažnjavala, jer se kao svedoci nisu pojavili na sudu, a kaznu je izrekla i HDZ-ovom advokatu Davorinu Budinu.

Njega je kaznila s 5.000 kuna zbog odugovlačenja postupka u slučaju Fimi medija, navodi ovaj portal.

Video: Hrvatska navijačica se izvikala na bivšeg hrvatskog premijera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • мигрант

    3. maj 2020 | 20:15

    Случајно...

  • 011

    3. maj 2020 | 21:07

    iskrena Sucut Obitelju ali i svima koji su pratili sudjenje Sanaderu koja pokazala kakav karakter zena bila steta sta tako rano napustila ovaj svjet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA