"Bio sam s Markom na ručku pre leta. Šta ti je život": Oproštaj kolega od poginulih hrvatskih pilota

Mladi piloti poginuli su juče oko 16 sati tokom trenažnog leta

  • 1
luka jagatic, marko novkovic Foto: morh.hr

U jučerašnjoj nesreći pada vojnog školskog aviona ZLIN oznake 403 koja se dogodila kod Biljana Donjih poginuli su pripadnici Hrvatske vojske, pilot Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva natporučnik Marko Novković i polaznik letačke selekcijske obuke poručnik Luka Jagatić.

Pripadnik HRZ-a, satnik Denis Smajo sinoć se na Fejsbuku oprostio od dvojice preminulih kolega. Posebno se osvrnuo na smrt Marka Novkovića. Napisao je kako je pre leta s njim bio na zajedničkom ručku, prenosi Index.hr.

"Bili smo na ručku pre samog leta, neverovatno šta ti je život"

- Danas sam imao čast da budem na letačkom ručku s kolegom Markom, pre samog letenja. Neverovatno šta ti je život. Toliko godina ništa, i onda sad u ovoj godini već četvorica kolega kojih više nema. Zapitaš se da li je to moguće i zapitaš se zašto?

Ovo je životni poziv koji sa sobom jednostavno nosi velike rizike posla, i to valjda tako mora biti. Izražavam iskreno i duboko saučešće porodicama mojih dvojice kolega - napisao je satnik Denis Smajo.

- Marko je bio jedan od najboljih pilota mlađih generacija. Bio je izuzetan dečko, vedar i pun entuzijazma - kazao je za HRT Damir Barišić iz Operativnog odseka HRZ-a.

- Luka je bio jedan od najboljih polaznika obuke, imao je najviše ocene. O njemu možemo reći sve najbolje - dodao je.

Od instruktora letenja Marka Novkovića, koji je rođen u Australiji, ali vratio se u Hrvatsku i postao pripadnik Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, njegove kolege su se  oprostile i videom. Bio je najmlađi član akrobatske grupe HRZ-a "Krila Oluje".

Da podsetimo, do nesreće je došlo juče oko 16 sati tokom trenažnog leta. Za sada nisu poznati razlozi koji su doveli do nesreće u kojoj su izgubljena dva života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sky

    8. maj 2020 | 13:57

    Bilo mi je žao sve do dela "Bio je najmlađi član akrobatske grupe HRZ-a "Krila Oluje" "

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA