≫ 

Ovo su reči koje je poginuli pilot Marko napisao ne sluteći smrt: Zamislio je život iz ugla starca

"Istražuj, ispituj, rizikuj, skoči, izađi, padni, ustani, kreni, pobedi strah, ugasi tremu..."

  • 47
marko novkovic Foto: morh.hr

Visoka škola Algebra objavila je danas pismo koje je nedavno pre pogibije napisao pilot Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva Marko Novković.

Tekst je nastao na nedavnoj, zajedničkoj radionici pilota i kadeta HRZ sa studentima i profesorima digitalnog marketinga na Algebri. Marko je u njemu pisao iz pozicije 80-godišnjaka u dalekoj i zamišljenoj budućnosti.

Pismo je objavljeno na zvaničnom Fejsbuk profilu škole.

Ovo su Markove reči.

"Sine, kćeri, unuče, moraš shvatiti da je samo jedan život. Jedan jedini tebi dan, da ga iskoristiš koliko god ti srce poželi. Pa već kad možeš sam sebi biti krojač tog jedinog života koji imaš na raspolaganju - zašto ga ne iskoristiš do kraja!?

Pitaš se šta znači do kraja? E, pa, ja ću ti na to odgovoriti.

Istražuj, ispituj, rizikuj, skoči, izađi, padni, ustani, kreni, pobedi strah, ugasi tremu, probaj nešto novo, igraj se, probaj sve! Ispuni svoj život tolikim brojem iskustava da kad dođeš u moje godine možeš imati osmeh na licu i reći Bože, hvala ti na ovom jedinstvenom iskustvu - ne žalim za ničim."

- Marko nas je juče zauvek napustio nesrećnim slučajem i stvorio u našim srcima neopisivu tugu. Saosećamo s našim prijateljima u HRZ-u, pilotima i kadetima kao i Lukinim i Markovim porodicama - piše u objavi Algebre.

Video: Pilot herojski poginuo dok je avion spuštao što dalje od naselja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    8. maj 2020 | 18:34

    Ne shvatam zasto se bavimo ustasama i njihovim problemima.Daleko im lepa kuca.Ovaj momak sto je poginuo i svaki mlad hrvat je od malena naucen da mrzi Srbe i sve sto je Srpsko i Pravoslavno.I ja da ga zalim...

  • Ma

    8. maj 2020 | 18:24

    Bilo bi bolje daje pisao kao njegovi pre njega, obadva, obadva

  • Milorad

    9. maj 2020 | 04:59

    Tačno je da je ovo nesreća i stvarno žal za ugasenim životima , svako normalan će izjaviti saučešće. Drugo se ovde nameće, niko ne postavlja pitanje u novinama , a ono je veoma bitno . Kako je nastala Hrvatska Vojska? Kakve je akcije pre 25 godina ona imala? Oluja? Zašto se akro grupa naziva Krila Oluje? Koliko vidim njima je temelj i ono oko čega se okupljaju kao novonastala država zločin, taj zločin je prikriven , zataskan, ali ne i zaboravljen i ne može se sakriti. Nije lako sakriti zločine koje su oni počinili, ti zločini su na pola teritorije Hrvatske. Zato ovde Jugonostalgicari su uvek pola pola , mizerno je to , znamo šta se desilo 5. 8 1995.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA