TVCG priznao grešku, ali ipak ne misli da je Tompsonova pesma sporna

Kolegijum će, kažu, ipak ispitati okolnosti kako je došlo do propusta i preduzeti odgovarajuće mere

  • 22
Marko Perković, Tomson

Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX / Sipa Press / Profimedia

Kolegijum crnogorskog Javnog servisa TVCG saopštio je da je u Jutarnjem programu greškom emitovana numera, kako je saopštio, kontroverznog hrvatskog estradnog muzičara Marka Perkovića Tompsona.

U saopštenju Kolegijuma te televizije se, međutim, navodi da “treba istaći da tekst pesme nije problematičan i nema političkih i nacionalističkih konotacija”.

Kolegijum će, kažu, ipak ispitati okolnosti kako je došlo do propusta i preduzeti odgovarajuće mere.

- Uz žaljenje zbog greške, napominjemo da je u Jutarnjem programu bilo preko sat vremena razgovora i reportaža, upravo na temu antifašizma i podsećanja na Dan pobede i to s relevantnim gostima - navodi Kolegijum TVCG.

A onima koji su skloni, kako kažu, zlonamernim tumačenjima, poručuju “da je jasna, svima poznata uređivačka politika Radio Televizije Crne Gore, koja je zasnovana na temeljima antifašizma i evropskih vrijednosi", objavio je podgorički portal RTCG.

Video: Crnogorska televizija na Dan pobede pustila Tompsona

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AcaBg

    9. maj 2020 | 17:34

    Tompson veliča ustaštvo, odnosno fašizam pa je tako nedopustivo puštati bilo koju njegovu pesmu. Upravo zbog toga što Tompson ne vidi ništa loše u fašizmu mu je i zabranjeno da nastupa u nekim mestima. Mada, kada je Crna Gora u pitanju, tu me više ništa ne čudi. Šatro poštuju Srbe kao svoju manjinu, a samo ih pljuju i gledaju da im zagorčavaju život. Tompsonovih stavova se svaki normalan čovek zgražava koje god da je nacionalnosti.

  • Дејан Младеновић

    9. maj 2020 | 17:55

    Случајност?? Исти дан Македонија пушта у промет поштанске марке са картом ндх а а црногрска тв пушта усташу да пева дк су на космету свакодневница напад и отуђење асрпске имовине.

  • Njah

    9. maj 2020 | 17:37

    E moji milogorci,samo da je protiv Srbi i samo provokacije i to bas danas.Kad vas spopadnu ta vasa "braca" po crnoj gori ne zovite Srbe u pomoc!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA