Trojica pijanih policajac pobegla s mesta nesreće: Bežali u "pasatu", opirali se hapšenju

S dvojicom iz Specijalne jedinice policije i graničnim policajcem u "pasatu" je “putovao” i civil, ali niko nije hteo da kaže ko je upravljao vozilom

  • 2
Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar

Trojica pijanih policajaca je u sredu, u 23.25 časova automobilom srušila dva saobraćajna znaka u kružnom toku u Županji, u Ulici Josipa Jurja Štrosmajera, a potom su pobegli s mesta nesreće, opirali se privođenju i na kraju su završili na trežnjenju, prenosi Večernji.hr.

Udruženi trojac je odbio da kaže ko je bio za volanom.

Policajci nisu bili na dužnosti, a o njihovom prekršaju ni o mestu nesreće nadležna policijska uprava ni Ministarstvo unutrašnjih poslova nisu izvestili javnost, prenosi list. Na upit je portparol Policijske uprave vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković potvrdio da su u begu s mesta nesreće učestvovala dvojica pripadnika osječke Specijalne jedinice policije, 27-godišnjak iz Strizivojne i njegov godinu mlađi kolega iz Privlake, odakle je i 29-godišnji policajac iz stanice granične policije u Vrbanji.

S njima je u "pasatu" đakovačkih registracijskih oznaka u vlasništvu oca jednog od policajaca bio još i 23-godišnjak iz Vinkovaca. Deo automobila i saobraćajnih znakova, koje su zajedno s ratkapnom s vozila ostali da leže na asfaltu na nesreću “veselih” policajaca je uočila patrola.

Zato su putnike i automobil pronašli veoma brzo, na obližnjoj benzinskoj pumpi, odakle su ih i “pokupili”. Međutim, dolaskom u stanicu, najstariji od policajaca van službe počeo je da vređati kolege, zbog čega je na kraju dobio optužni predlog zbog omalovažavanja službenog lica.

Prijavljen je po odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kojom je za vređanje i omalovažavanje službenog lica koje je na dužnosti predviđena u težem slučaju kazna do 30 dana zatvora, a u blažem novčana sankcija u iznosu od 100 do 400 evra.

Za omalovažavanje kolege prijavljeni pripadnik Specijalne policije jedini je odbio alkotest. Drugi “specijalac” je naduvao 1,44 promila, dok je granični policajac imao 1,10 promila alkohola u krvi. Od alkotestiranih, s 0,55 promila civil je bio najtrezniji.

Završili na trežnjenju

Portpalor Živković potvrdio je da rušitelji saobraćajnik znakova nikako nisu hteli da kažu ko je vozio. pa je tako naknadno utvrđeno da je za upravljačem bio 26-godišnjak iz Specijalne policije koji je “izgubio nadzor nad upravljačem”.

S obzirom na to da je pri gubitku nadzora uspeo da sruši dva znaka postavljena nedaleko jedan od drugoga, nije teško zaključiti da je u kružni tok uleteo stisnute papučice gasa. Jedna od metoda na koji način policija može da utvrdi ko je vozio jeste, na primer, uzimanje otisaka prstiju s volana, ali portarol PU vukovarsko-srijemske nije mogao da odgovori koja se koristila u ovom slučaju.

Pijani vozač na kraju je dobio optužni predlog zbog toga što je izazvao saobraćajnu nesreću i pobegao. Kako bi se poštovale mere socijalne distance, ali i kapaciteti jedinice za trežnjenje, vesela četvorka koja se očito vraćala iz provoda odvedena je na dve lokacije, da se razbistri. Tako su dvojica završila u pritvoru u Županji, a dvojica u sedištu Policijske uprave u Vinkovcima. Bistrih su glava pušteni kućama sutradan.

Za svu trojicu policajaca koji su učestvovali u nesreći u Županji preispitaće se njihova disciplinska odgovornost. Utvrdi li se ona, kazne koje im slede mogu biti od umanjena plate do gubitka posla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA