≫ 

Smenjeni svi članovi filatelističkog saveta u Severnoj Makedoniji: Poništena sporna markica

Severna Makedonija je na dan kada svet obeležava Dan pobede nad fašizomom odštampala poštansku marku sa kartom klero-fašističke NDH

  • 1
Markica Makedonija Foto: posta.com.mk

Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski smenio je čitav filatelistički savet, a poništena je i sporna poštanska markica na kojoj je predstavljena karta Nezavisne Države Hrvatske (NDH), izjavio je ambasador BiH u Skoplju Dragan Jaćimović.

Jaćimović je za Alternativnu televiziju rekao da je povodom sporne poštanske markice kontaktirao Spasovskog koji ga je obavestio da je smijenio filatelistički savet i rukovodioca za filateliju u makedonskoj Pošti.

Severna Makedonija je na dan kada svet obeležava Dan pobede nad fašizomom odšampala poštansku marku sa kartom klero-fašističke NDH.

Pošta Severne Makedonije uoči 9. maja, Dana Pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, izdala je poštansku marku u okviru serije “Severna Makedonija u EU - Hrvatska” s kartom kvislinške ustaške Nezavisne Države Hrvatske u Drugom svetskom ratu.

Ovakav potez Pošte Severne Makedonije naišao je na silna negodovanja i osude Srba, kao i dve najveće srpske organizacije u Makedoniji, Demokratske Partije Srba u Makedoniji i Srpske Zajednice u Makedoniji, obajvljeno je na sajtu srbi.mk.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA