Kako je Brač postao žarište korone: Iza svega se krije priča o nasledstvu bogatog mornara (81)

Od 37 do sada testiranih građana, prema službenim podacima, čak ih je 22 pozitivno na Kovid-19

  • 0
korona virus svet Foto: Tanjug/AP

Panika, ali i neizostavni humor uvukli su se među Bračane kojima statistika kada je reč o korona virusu i ne ide na ruku. Od 37 do sada testiranih građana, prema službenim podacima, čak ih je 22 pozitivno na Kovid-19, piše zagrebački Jutarnji list.

Prema nekim informacijama, korona virus proširio se ostrvom zbog nasledstva bogatog 81-godišnjeg mornara, zbog čega je i cela afera dobila nadimak "Kovid 81".

Naime, kad je on stigao iz bolnice kući, počele su posete.

- To vam je tradicija da kad dođete iz bolnice, svi vam dođu u posetu. Sad je krenula priča o nasledstvu, ima doduše i tu malo istine, ali došla je rodbina da mu pomogne, sam je, bolestan, nije imao simptome Kovida-19 - rekla je jedna stanovnica ostrva za Jutarnji list.

Potvrđeno je da je oboleli 11. aprila pri prvom prijemu u splitsku bolnicu testiran na korona virus i bio je negativan, ali pri otpuštanju iz bolnice 17. aprila testiranje nije izvršeno. On je zatim 18 dana proveo kod kuće, kada su ga posećivali rodbina i prijatelji, a 19. dana od povratka iz Splita smešten u ustanovu za starije u Supetaru.

Direktorka doma, poučena iskustvom i nalozima epidemiologa, odmah ga je smestila u zasebnu sobu i zadužila samo jednu medicinsku sestru da brine o njemu.

Ali, kada je krenula priča o zarazi, on je testiran i 8. maja je bio pozitivan. Medicinska sestra koja brine o njemu je negativna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA