Oglasio se Amfilohije: Poštovaćemo mere o odstojanju, ali ispoštovaćemo i svetog Vasilija

Portal IN4S ranije je objavio da crnogorska policija večeras nije dozvoljavala vernicima da priđu manastiru Ostrog

  • 20
Mitropolit Amfilohije, manastir Ostrog Printskrin: Youtube/Острог Тв Студио

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je večeras da će Mitropolija ispoštovati sve mere Vlade u vezi sa pandemijom korona virusa, ali je zamolio građane, vernike i sve predstavnike vlasti i policije da sutra i preksutra zajednički ispoštuju Svetog Vasilija Ostroškog.

- Ispoštovaćemo ono što se traži od nas, mere naših lekara o odstojanju prilikom dolaska naroda u manastir, ali u isto vreme, da svi zajedno, i ova naša policija i njen direktor gospodin Veljović i predsednik, da sutra i preksutra ispoštujemo Svetog Vasilija koji nas sve leči - rekao je Amfilohije na internet litiji u manastiru Ostrog.

Portal IN4S ranije je objavio da crnogorska policija večeras nije dozvoljavala vernicima da priđu manastiru Ostrog.

Portal još navodi, pozivajući se na izjave vernika sa lica mesta, da policija nije navela iz kog razloga im ne dozvoljava da prođu.

Mitropolit Amfilohije izjavio je u subotu da očekuje da će hiljade ljudi 12. maja doći u manastir Ostrog, kao što su to činili i ranije na Dan svetog Vasilija Ostroškog.

On je rekao da će 12. maja služiti liturgiju u manastiru Ostrog.

Video: Hiljade građana predvođeni Amfilohijem na protestnoj litiji u Baru

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hristina

    10. maj 2020 | 22:33

    Свети Василије, велики угодниче Божији, помози свима па и мени. Велики бранитељу вере Православне, одбрани и нас који твоју Свету веру држимо, и с надом теби приступамо. Велики архијереју Божији, помоли се Богу Сведржитељу за све људе твоје, па на послетку и за мене недостојног и последњег. Тврдошки витеже и Острошки подвижниче, спасавај нас од беда видљивих и невидљивих. Запалила те је Српска земља као вечну свећу пред престолом Бога Живога, па нам сада осветли путеве и разагнај тугу. Молитвама и сузама загревао си хладну пештеру Острошку, па загреј сада Божијим духом и срца наша, да се спасемо и прославимо Бога свевишњега и тебе Свеца Божијега. Са свих страна света притицали су ћивоту твоме болни и невољни, и ти си им помагао: демоне одгонио, везе ђавоље раскидао, и здравље душевно и телесно људима даривао. Тако и сада помози, крштеним и некрштеним, као и увек, свима па и мени. Измиритељ си био завађене браће, измири и сада све завађене, збратими разбраћене, овесели тужне, укроти самовољне, исцели болне. Свети Василије Чудотворче и Оче наш духовни, чуј и услиши чеда твоја духовна у Христу Исусу Господу нашем. Амин.

  • Bepa

    10. maj 2020 | 23:51

    Слава и милост Светом Василију. Срећна слава свима који славе. Бог вас чувао, вас и ваше породице.

  • KPCTA

    11. maj 2020 | 00:05

    Свети оче Василије, помоћниче силни и заштитниче милосрдни, чуј и сада молитве наше, сузе и уздахе. Као добри пастир који тражи залутале овце и за њих страда, окупи нас око кивота Твојега и научи чудотворним поукама Твојим да бисмо Ти благодарили и славили Оца небеског. Наше се душе грче у пороцима, али и плачу у покајању као заблудели син који је тражио оца да му опрости и као посрнула жена која је признавала грехе. Сагрешисмо много, сагрешисмо у знању и незнању, гордим мислима и себичним срцем, речима, делима и пропуштањем Те не учинисмо многа доброчинства. Зато погледај на нас рањене и изобличене у неваљалству. Погледај и ублажи болове и патње душе и тела и даруј нам изгубљени мир, братску љубав и радост небеску. Молимо Те, позови све свете из рода нашега, све свете мученике, праведнике и преподобне и заједно с њима умоли Господа слављенога у Пресветој Тројици да нам подари опроштај грехова и спаси нас од адске пропасти. Тако покајани и поучени да бисмо могли Тебе величати и с Тобом славити беспочетног Оца са јединородним Сином и животворним Духом, сада и свагда и у векове векова, Амин.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA