≫ 

Doterao porše na servis, majstori pronašli bombu: Drama u Zagrebu, policija deaktivira eksploziv

Policija deaktivirala eksplozivnu napravu koju su majstori pronašli na poršeu jednog Hrvata koji je doterao auto u servis jer mu je nešto "strugalo kod točka"

  • 4
Policija, Svetla, Rotacija Foto: PIxabay.com

Policija i pirotehničari okružili su u ponedeljak posle 13 časova jedan auto servis na zagrebačkom Jankomiru i evakuisali ljude nakon što su majstori na jednom poršeu pronašli eksplozivnu napravu, javlja 24sata.hr.

Mušterija je dovezla automobil na pregled jer mu kraj točka nešto strugalo. Kad su počeli da rastavljaju vozilo, majstori su pronašli improvizovanu eksplozivnu napravu.

Pozvali su policiju i pirotehničare koji i dalje proveravaju napravu.

- U 12.54 stranka je došla u servis na Jankomiru, rekla je kako tokom vožnje oseća nešto čudno oko točka. Momci koji rade su pogledali šta se događa i onda su uočili čudnu spravu. U istom trenutku pokrenuli smo evakuaciju zgrade, i obavijestili policiju. Za to nam je trebalo 5 minuta. Potom je došla policija, protiveksplozivno odeljenje PU Zagreb i oni su krenuli sa utvrđivanjem situacije. Istraga je u toku - rekao je direktor društva Porche Inter Auto Vedran Prasnikar.

Pregledom je utvrđeno da je bomba prava, te da je postavljena kod hladnjaka motora, pa je verovatno stranka struganje osetila o ventilator, a ne kraj točka. Porše je bio nemačkih registarskih oznaka, reče je o modelu Carrera, a prema nezvaničnim informacijama, vlasnik je Hrvat koji ima firmu u Nemačkoj.

Nedavno se vratio i s autom je sad neko vreme u Zagrebu, pa je nepoznato ko i kada mu je podmetnuo eksploziv ispod vozila.

Bomba je deaktivirana oko 16 sati u salonu na Jankomiru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA