≫ 

Zlatu i njenog supruga izvlačili iz provalije duboke 30 metara: Noćna vožnja zamalo završila kobno

Spasavanje je bilo komplikovano i kompleksno, a izvučeni su jer je putnica uspela da uputi poziv u pomoć

  • 0
JVP Zagreb Foto: jutarnji.hr/JVP Zagreb

Vožnja po Sljemenskom putu u Hrvatskoj noćas iza ponoći bila je kobna za jedan zagrebački par s obzirom da su sa svojim automobilom u krivini sleteli u provaliju duboku preko 30 metara, prenosi Jutarnji.hr.

Zahvaljujući udruženim snagama deset zagrebačkih vatrogasaca i pripadnika HGSS-a koji su poslati na intervenciju čim je par uspeo da pošalje poziv u pomoć na 112, nakon jednosatne akcije vozač Robert R. i suvozač Zlata P. D. su sigurno izvučeni na kolovoz s kojeg su sleteli.

JVP Zagreb Foto: jutarnji.hr/JVP Zagreb

Preuzeli su ih radnici Hitne pomoći, a policija je uzela njihove lične podatke i nastavila s uviđajem kako bi se utvrdile sve okolnosti tragedije.

Kako prenosi list, dramatičan poziv u pomoć poslala je upravo Zlata koja je ostala dovoljno prisebna uprkos teškim povredama glave da uzme mobilni i nazove 112. Nakon toga je usledila izrazito zahtevna i kompleksna akcija.

Tokom prevrtanja vozila, vozač je ispao iz auta te je dočekao početak intervencije sklupčan na tlu i uglavljen ispod vozačevih vrata. Oboje su bili pri svesti i trpeli su velike bolove po celom telu.

JVP Zagreb Foto: jutarnji.hr/JVP Zagreb

- Prema dojavi centra veze, upućeni smo na Sljemensku ulicu radi saobraćajne nesreće s povređenim osobama. Privatno vozilo je bilo sletelo u provaliju. Spuštanje i spasavanje pomoću užadi pritom koristeći tehnike spasavanja iz dubina i visina, je bilo izuzetno komplikovano i kompleksno zbog same dubine od 30-ak metara. Spasavanje je izvršeno pomoću dve daske za imobilizaciju, prsluka i dva nosila te smo povređene osobe izvukli preko kranskog vitla sa vatrogasnog vozila - kažu iz JVP Zagreb.

JVP Zagreb Foto: jutarnji.hr/JVP Zagreb

Okolnosti sletanja s puta policijski službenici ekipe za uviđaj još uvek utvrđuju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA