Preživeo četiri atentata: Član kavačkog klana Miloš Radonjić izručen Crnoj Gori

On je, kako se sumnja, krajem maja 2010. godine prihvatio članstvo u kriminalnoj organizaciju koju su na teritoriji opštine Kotor formirali S.K. i I.B.

  • 1

Hrvatska je danas Crnoj Gori izručila Miloša Radonjića (34) iz Kotora, koga je Interpol Podgorica potraživao radi izdržavanja kazne zatvora od četiri mjeseca zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

"Od neutvrđenog dana do 18. maja 2016. u Tivtu, neovlašćeno je nabavio i držao pištolj marke ''Glock 26'' bez fabričkog boja i 41 komad pištoljske municije kalibra 9x19 mm, za koji nije posedovao oružni list, a koji je nosio na javnom mjestu 18. maja 2016", kaže se u saopštenju a prenosi CdM.

Crnogorska policija navodi da se protiv Miloša Radonjića vodi i krivični postupak pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog dela omogućavanje uživanja opojnih droga.

On je, kako se sumnja, krajem maja 2010. godine prihvatio članstvo u kriminalnoj organizaciju koju su na teritoriji opštine Kotor formirali S.K. i I.B.

Prema operativnim saznanjima policije, Radonjić se tretira kao član organizovane kriminalne grupe. Crnogorski portal CdM tvrdi da navodno pripada kavačkom klanu, te da je preživeo četiri pokušaja ubistva.

Video: U toku je velika reorganizacija narko-biznisa: Klanovi se bore za prevlast, ubistva su sve češća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    12. maj 2020 | 22:44

    Једна улица - један клан. А народ има боље називе за то...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA