• 4

Policajac bludničio nad devojkom koja ga je zamolila da je vozi kući: Sud ga osudio na uslovnu

Ako u roku od dve godine ne počini novo krivično delo, policajac iz Osijeka neće izdržavati zatvorsku kaznu

  • 4
Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić

Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar

Policajac iz Osjeka osuđen je na šest meseci zatvora, dve godine uslovno, zbog bludnih radnji nad Slavonkom koju je odvezao njenoj kući. Pravosnažna je to presuda Županijskog suda u Karlovcu, koji je odbio žalbe policajca na nepravosnažnu presudu Opštinskog suda Osijek, prenosi Glas Slavonije.

Proglašen je krivim zbog krivičnog dela protiv polne slobode i bludne radnje pa je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci, s time da mu je izrečena uslovna osuda, pa se izrečena kazna zatvora u trajanju od šest meseci neće izvršiti ako okrivljeni u roku od dve godine ne počini novo krivično delo.

Sud u obrazloženju presude navodi da je okrivljeni 14. marta 2018. godine, kao policijski službenik, pristao na predlog oštećene da je preveze kući njenim automobilom. Prema iskazu Slavonke, koja je bila upozorena na dužnost govorenja istine i krivičnog dela lažnog iskaza, dok ju je vozio, protivno njenoj volji, stavio je svoju ruku na unutrašnju stranu njene leve natkolenice, bedra, te, kada ju je vozilom dovezao ispred zgrade, nagnuo se prema njoj s namerom da je poljubi, a uprkos tome što se odmicala, prešao je svojom rukom preko njenih genitalija, čime je počinio bludne radnje.

Policajac se na nepravosnažnu presudu osječkog suda žalio zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, s predlogom da drugostepeni sud ukine pobijanu presudu te predmet vrati prvostepenom sudu na ponovno suđenje i odluku.

Osim uslovne kazne, policajac mora da plati 73 evra za troškove krivičnog postupka, na ime troška svedoka iznos od 7 evra i iznos od 66 evra na ime sudskog paušala. U tekstu se ne navode lični podaci policajca i Slavonke zbog zaštite identiteta žrtve.

Video: Potresna ispovest zlostavljane Snežane Bojić i njenog oca: Jutka nam je bio prijatelj!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIONIR

    Sto se cudit kad zivimo na divljem zapadu, stalno napadi na dame, jos gore je sto roditelji napadaju na cerke. Vlast je trula u korupciji, za njih NO COMENT.

  • montenegringo

    Poslednji krug u monci

  • i3

    Zasto ovakve sudije idalje rade? Oduzeti lincencu za rad

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima