• 6

Crna Gora na nogama zbog privođenja vladike: Kolegijum parlamenta o hapšenju sveštenika

Kolegijum crnogorskog parlamenta raspravlja o hapšenju vladike Joanikija i sedam sveštenika

  • 6
Nikšić, SPC, Crna Gora

Foto: Printscreen/Youtube/Острог Тв Студио

Kolegijum crnogorskog parlamenta raspravlja o hapšenju vladike Joanikija i sedam sveštenika, a predsednik Skupštine Ivan Brajović je uoči sednice izjavio da Crna Gora "neće dozvoliti ni po koju cenu da se zdravlje građana ugrozi".

Sednicu skupštinskog kolegijuma zatražio je lider Nove srpske demokratije ii jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić.

- U ovoj državi će se poštovati zakon i pravila i svako će raditi svoj posao i neće nikoga sprečavati u tome da vodi računa da se sačuva dostignuće koje smo svi zajedno dostigli, a to je da mi, ako bude sreće za koji dan izađemo iz ove krize, da ne bude zaraženih - poručio je Brajović.

Država, kako kaže Brajović, neće dozvoliti, ni po koju cenu, da se zdravlje građana ugrozi.

Brajović je, preneo je portal RTCG, podsetio da su se juče pod Ostrogom zaštitne mere protiv širenja korona virusa poštovale, a da u Nikšiću to nije bio slučaj.

Mandić je naveo da održavanje litije nisu tražili ni mitropolit Amfilohije, ni episkop Joanikije, već je to bila želja građana.

Podsetio je da je on iz Skupštini juče pozvao građane da dođu u Nikšić.

- Mislim da je važno da održimo Kolegijum i da pokušamo da nađemo rešenje koje će biti dobro za sve nas - naveo je Mandić.

- Znam koliko sveštenstvo ulaže napora da umiri bes kod većine pravoslavnih vernika i ja vas molim da pronađemo način da prevaziđemo ovo - poručio je Mandić.

Poslanik Aleksandar Damjanović kaže da je na snazi teška politička kriza.

- Neprihvatljivo je da se vladika Joanikije sa sveštenstvom drži u pritvoru - kazao je Damjanović i dodao da je to igranje sa vatrom.

Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković kaže da u Crnoj Gori, za razliku od Srbije, imamo situaciju u kojoj crkva i poslanici pozivaju na okupljanje.

- Juče su litije politizovane - kazala je Vuković i dodala da ona brani duh litije.

- Mi smo ovde za hriščanstvo i pravoslavlje, a ne za srboslavlje - navela je Vuković.

Poslanik LP Andrija Popović je podržao održavanje Kolegijuma, ali je dodao da pravosudni organi treba da rade svoj posao te da ne zna što bi se Skupština bavila tim.

- Ne sme biti nedodirljivih i niko ne sme biti izuzet iz zakona - poručio je Popović.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bepa

    Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом.

  • Mile

    U Crnoj Gori nema korona virusa. Hvale se da su pobedili i da su najzdravija država. Zašto se zabranjuje kretanje ljudi?

  • posiden

    Zakon je jednak za svakog !

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima