• 1

Često su se svađali, sin je dugo bio bez posla: Nožem prerezao grkljan ocu u dvorištu porodične kuće

Odmah po prijavi policija je došla na lice mesta kao i ekipa Hitna pomoć. Lekari su samo mogli da konstatuju smrt Antona, a njegov sin je odmah uhapšen

  • 1
ubistvo, ubistvo u Hrvatskoj, Hrvatska, Duga Resa

Foto: Printscreen/Facebook/24sata

Marijan P. (40) osumnjičen je da je u dvorištu porodične kuće nožem ubio oca Antona (61).

Prema nezvaničnim informacijama, otac i sin su poslednjih godina bili u lošim odnosima, zbog čega su se i prepirali. Međutim, portal “24sata.hr” ističe da i dalje nije poznato šta je izazvalo 40-godišnjaka nagnalo da u srijedu oko 10.30 sati posegne za nožem i usmrti oca u dvorištu između njihove stare i nove kuće u mestu Duga Resa, u kojoj inače iznajmljuju apartmane.

Odmah po prijavi policija je došla na lice mesta kao i ekipa Hitna pomoć. Lekari su samo mogli da konstatuju smrt Antona, a njegov sin je odmah uhapšen.

- Strašno me je to potreslo. Odmah posle incidenta čula sam da je Marijan nožem zaklao oca u dvorištu, prerezao mu je vrat. Jako me to pogodilo, nisam mogla da dođem k sebi. Ovo je inače mirno naselje, ovde nema nasilja i ubistava. Ne znam šta se među njima dešavalo - govori nam potresena komšinica i dodaje da je Marijan duže vremena bio nezaposlen.

- Od oca je navodno tražio novac i odlazio u kafić što je, kako se priča po mestu, bio predmet njihovih dugogodišnjih svađa. Čuli smo da je nedavno dobio posao. Navodno je radio jedan dan, dobio dnevnicu i idućeg se dana više nije pojavio na poslu - tvrdi sagovornica.

Članovi porodice nisu želeli da komentarišu šta se desilo. Inače je prodoica, roditelji i njihova dva sina, živela u staroj kući, dok su u novoj kući turistima iznajmljivali apartmane.

Događajem su potreseni i Marijanovi poznanici i prijatelji, koji ga opisuju kao dobrog i povučenog, ali nisu znali da je imao porodičnih problema, nikad im se nije poveravao.

- U ovom trenutku mogu samo da kažem da je uviđaj u toku. Motive ovoga događaja utvrdićemo posle istrage. Prema za sada dostupnim saznanjima, nemamo očevidaca ovoga događaja, osim počinitelja. Počinitelj je uhapšen odmah pošto je zatečen na licu mesta i nije pružao otpor - rekao je Dubravko Skolan, zamenik županijskog državnog tužioca u Karlovcu, koji je i rukovodio uviđajem.

Dodao je da nije poznato da li je sin bio pod uticajem alkohola.

- Naloženo je vađenje njegove krvi i ona će biti ispitana u Centru za kriminalistička veštačenja da se vidi stanje njegove uračunljivosti u trenutku događaja. Na mestu ubistva pronađen je i nož, koji je predmet veštačenja s ciljem utvrđivanja materijalnih tragova, da se utvrde DNK tragovi koji bi mogli povezati predmet s počiniocem, odnosno tragove sa žrtve. U ovom trenutku je poznato da nije bilo kaznenog prijavljivanja niti žrtve niti počinitelja za nasilje u porodici ili dela koja upućuju na nasilje, a još treba da se utvrdi jesu li bili prekršajno evidentirani - dodao je Dubravko Skolan.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima