Često su se svađali, sin je dugo bio bez posla: Nožem prerezao grkljan ocu u dvorištu porodične kuće

Odmah po prijavi policija je došla na lice mesta kao i ekipa Hitna pomoć. Lekari su samo mogli da konstatuju smrt Antona, a njegov sin je odmah uhapšen

  • 1
ubistvo, ubistvo u Hrvatskoj, Hrvatska, Duga Resa Foto: Printscreen/Facebook/24sata

Marijan P. (40) osumnjičen je da je u dvorištu porodične kuće nožem ubio oca Antona (61).

Prema nezvaničnim informacijama, otac i sin su poslednjih godina bili u lošim odnosima, zbog čega su se i prepirali. Međutim, portal “24sata.hr” ističe da i dalje nije poznato šta je izazvalo 40-godišnjaka nagnalo da u srijedu oko 10.30 sati posegne za nožem i usmrti oca u dvorištu između njihove stare i nove kuće u mestu Duga Resa, u kojoj inače iznajmljuju apartmane.

Odmah po prijavi policija je došla na lice mesta kao i ekipa Hitna pomoć. Lekari su samo mogli da konstatuju smrt Antona, a njegov sin je odmah uhapšen.

- Strašno me je to potreslo. Odmah posle incidenta čula sam da je Marijan nožem zaklao oca u dvorištu, prerezao mu je vrat. Jako me to pogodilo, nisam mogla da dođem k sebi. Ovo je inače mirno naselje, ovde nema nasilja i ubistava. Ne znam šta se među njima dešavalo - govori nam potresena komšinica i dodaje da je Marijan duže vremena bio nezaposlen.

- Od oca je navodno tražio novac i odlazio u kafić što je, kako se priča po mestu, bio predmet njihovih dugogodišnjih svađa. Čuli smo da je nedavno dobio posao. Navodno je radio jedan dan, dobio dnevnicu i idućeg se dana više nije pojavio na poslu - tvrdi sagovornica.

Članovi porodice nisu želeli da komentarišu šta se desilo. Inače je prodoica, roditelji i njihova dva sina, živela u staroj kući, dok su u novoj kući turistima iznajmljivali apartmane.

Događajem su potreseni i Marijanovi poznanici i prijatelji, koji ga opisuju kao dobrog i povučenog, ali nisu znali da je imao porodičnih problema, nikad im se nije poveravao.

- U ovom trenutku mogu samo da kažem da je uviđaj u toku. Motive ovoga događaja utvrdićemo posle istrage. Prema za sada dostupnim saznanjima, nemamo očevidaca ovoga događaja, osim počinitelja. Počinitelj je uhapšen odmah pošto je zatečen na licu mesta i nije pružao otpor - rekao je Dubravko Skolan, zamenik županijskog državnog tužioca u Karlovcu, koji je i rukovodio uviđajem.

Dodao je da nije poznato da li je sin bio pod uticajem alkohola.

- Naloženo je vađenje njegove krvi i ona će biti ispitana u Centru za kriminalistička veštačenja da se vidi stanje njegove uračunljivosti u trenutku događaja. Na mestu ubistva pronađen je i nož, koji je predmet veštačenja s ciljem utvrđivanja materijalnih tragova, da se utvrde DNK tragovi koji bi mogli povezati predmet s počiniocem, odnosno tragove sa žrtve. U ovom trenutku je poznato da nije bilo kaznenog prijavljivanja niti žrtve niti počinitelja za nasilje u porodici ili dela koja upućuju na nasilje, a još treba da se utvrdi jesu li bili prekršajno evidentirani - dodao je Dubravko Skolan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA