Smiljana na sudu u suzama, pod maskom: Tvrdi da nije ubila sestru i stavila je u zamrzivač

Danas je nastavljeno suđenje Smiljani Srnec koja se tereti da je ubila svoju sestru Jasminu, a potom njeno telo skrivala u zamrzivaču skoro 20 godina

  • 3
Smiljana Srnec Foto: Profimedia/AFP

Na Županijskom sudu u Varaždinu u četvrtak ujutro nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec za ubistvo sestre Jasmine Dominić iz 2000. godine. Zbog proteka vremena, rasprava proceduralno mora da počne ispočetka, što znači da je sudija prvo čitao sve dokaze koji su dosad izvedeni u postupku, piše 24sata.hr.

Potom je rasprava kratko prekinuta kako bi sudsko veće odlučilo o dokaznim predlozima koje je danas predložio Smiljanin advokat.

Sudija je odbio kao nevažne dokaze novo psihijatrijsko veštačenje po novim veštacima i ispitivanjem predloženih svedoka. Potom je predstavljena fotodokumentacija. Javnost po prvi put ima priliku da vidi kako izgleda škrinja u kojoj je bilo Jasminino telo. Na pločici na škrinji piše da je proizvodena u Jugoslaviji 1987., proizvođač je Rade Končar.

Smiljana je u sudnicu dovedena sa maskom, a čim je dobila reč, odmah je zaplakala.

- Časni sude, nisam kriva. Nisam ubila sestru. Pomagala mi je, volela sam je i uvek ću je voleti - govorila je Smiljana kroz suze.

Podsetimo, telo Jasmine Dominić pronađeno je prošle godine u zamrzivaču u kući u Palovcu pokraj Varaždina. Utvrđeno je da je Jasmina ubijena još 2000. godine, te da je telo 19 godina čuvano u zamrzivaču. Na glavi žrtve bila je plastična kesa obmotana hulahopkom.

Na njoj su nađeni biološki tragovi Jasmine Dominić i Smiljane SrnecNa plastičnoj vreći koja je bila na nogama Jasmine Dominić pronađeni su tragovi nepoznate osobe. Na vrećici koja je bila na glavi pronađeni su tragovi Jasmine Dominić, Smiljane Srnec, majke Katarine Dominić i nepoznate muške osobe.

Pronađena je i veštačena sekira na kojoj su nađeni oskudni tragovi nalik na krv, kao i čekić na kojem su takođe pronađeni tragovi nalik na krv. Inspektori su slične tragove pronašli na još jednom zidarskom čekiću pronađenom u kući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    14. maj 2020 | 12:12

    I ja mislim da nije kriva. Sestra se sigurno sama ubila i legla u zamrzivač.

  • PIONIR

    14. maj 2020 | 12:51

    Koji sud majko moja i koliko im treba vremena da osude sotone, sve ih u cuzu dozivotnu ili streljat, brzo bi priznali ko je ubio neduznu sestru. Nije sama uska u zamrzivac, kakva drzava takav i sud i narod. Divlji zapad.

  • Tina

    26. jul 2020 | 23:07

    I u Srbiji ako negiras, i pored obilja dokaza, neces bii osudjen. Eto, doktorka dva puta sebe ubola u srce a muz nije kriv. Pa on je rekao da se ubila. Sta ima dalje da se ispituje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA