≫ 

Dolijao serijski lopov: Šest godina krao po Hrvatskoj, napravio štetu od preko 115.000 evra

Sumnjiči se da je krao motorne testere, motorne kosilice, trimere kao i druge razne vrste alata i opreme

  • 0
Hapšenje, lisice Foto-ilustracija: Shutterstock

Policajci iz Svetog Ivana Zeline uhapsila je 45-godišnjaka za kog se sumnja da je šest godina na području više županija u Hrvatskoj provaljivao u fabrike, prodavnice, skladišta i vikendice, i tom prilikom napravio štetu od preko 115.000 evra.

Zagrebačka policija saopštila je da je osumnjičeni tokom decembra 2014. godine, oktobra 2015. kao i u julu i oktobru 2018. godine na području Zagreba, Siska i Križevaca provalio u prostorije Hrvatskih šuma i još tri preduzeća. On se sumnjiči da je tamo krao motorne testere, motorne kosilice, trimere kao i druge razne vrste alata i opreme.

Neke od tih ukradenih predmeta naknadno je prodavao drugim osobama. Prijavljeni 45-godišnjak je u decembru prošle godine, zajedno sa još dvojicom nepoznatih počinitelja, provalio u skladište jednog preduzeća, odakle je ukrao 12 setova alata.

Uz to, u martu je na Trešnjevci ukrao automobil marke “BMW” đakovačkih registarskih oznaka, dok je tokom maja, oktobra, novembra i decembra 2019. provalio u još četiri prodavnice i skladišta na području Sesveta, Ludbrega i Zagreba.

Nakon provale u Ludbregu, osumnjičeni je ukradeni alat i opremu stavio u kombi marke “Citroen Jumper” varaždinskih oznaka, u vlasništvu kompanije u čije je prostorije provalio i ukradene predmete sakrio u ranije provaljenu vikendicu slovenske državljanke u Svetom Ivanu Zelini, prenosi “Večernji list.

U policiji kažu da je on i ranije ukradene predmete sakrivao i skladištio u toj vikendici u kojoj je pronađena i poluautomatska puška sa šaržerom i 10 komada municije. Provalnik se sumnjiči i da je u januaru 2019. u Svetom Ivanu Zelini za 600 evra neovlašćeno prodao pištolj s dva šaržera i 26 komada municije, iako je njihova prodaja kao i posedovanje građanima dozvoljeno samo uz prethodno odobrenje.

Posle kriminalne obrade, 45-godišnjak je predat pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu.

Video: Lopov krenuo kamenom na policiju, jedva su ga savladali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA