• 15

Neprekidna molitva ispred suda u Nikšiću: Stotine građana stoji sa svećama i ikonama u rukama

Osnovni državni tužilac Stevo Šekarić je kazao da je u toku sprovođenje određenih istražnih radnji, saslušanje određenih svedoka i kompletiranje izuzete video dokumentacije

  • 15

Nikšić, građani, Joanikije, podrškaFoto: Vijesti.me/Svetlana Mandić

Ispred Osnovnog suda u Nikšiću počelo je nakon devet časova okupljanje građana koji su došli da daju podršku episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju, kojem je zbog litije koja je održana na dan Svetog Vasilija Ostroškog u gradu pod Trebjesom, određeno zadržavanje do 72 sata, pišu Vijesti.
Završeno je uzimanje izjava od svedoka, a advokati sveštenih lica su kazali da neće davati izjavu, već da će se obratiti novinarima na konferenciji koju u podne u Nikšiću organizuju Mitropolija crnogorsko-primorska i Eparhija budimljansko-nikšićka. Pored advokata Save Kostića, Vere Mijanović i Dragana Šoća, novinarima će se obratiti i protojereji Miodrag Todorović i Velibor Džomić.

Osnovni državni tužilac Stevo Šekarić je kazao prethodno da je u toku sprovođenje određenih istražnih radnji, saslušanje određenih svedoka i kompletiranje izuzete video dokumentacije. Odluka o daljem toku predmeta biće, kako je kazao, donijeta u zakonskim rokovima.

Nikšić, građani, Joanikije, podrška

Foto: Vijesti.me/Svetlana Mandić

Građani su ranije čuli da bi Joanikije trebalo da se u 10 sati pojavi kod sudije za istragu, ali advokati sa tim nisu bili upoznati.

Advokat Sava Kostić kazao je tada da su dobili poziv da će u 10 sati u tužilaštvu biti ispitana dva svedoka, kao i da ih niko nije obavestio da će Joanikije niti neko od sveštenika biti saslušan.

Sa ikonama u rukama i upaljenim svećama narod izgovara molitve.

Već tri dana u Nikšiću, ali i drugim gradovima, održavaju se protesti u znak podrške episkopu i sveštenicima.

Video: Ne damo vladiku, orilo se Nikšićem dok su vernici pokušavali da spreče hapšenje vladike Joanikija

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aaaaaa

    E bruke jedne uhapsiše vam Vladiku

  • A.P.

    Tri puta sam brojao ručno i jedanput softverski i ima ih 73. Softver je uzeo u obzir i zimske kapute i rastojanje zbog korone.

  • A

    Pobune uvek bile i biće, svidjalo se to nekome ili ne! Pravda se i treba traziti izlaskom na ulice kad drugačije nije moguće! A izbori!!! Ko u to još veruje!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima