Video snimak brutalnog napada zagrebačkih navijača na Srbe u Vukovaru

Navijači iz Zagreba, čiji je kombi pronađen, došli su u Vukovar taj dan navodno zbog sahrane jednog branitelja

  • 34

Grupa navijača napala je u četvrtak u centru Vukovara dva mladića srpske nacionalnosti, a u otprilike isto vreme u lokalni restoran "Mornar" ušla su dva muškarca uzvikujući ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Na mladiće starosti 24 i 29 godina je oko podneva na Trgu Republike Hrvatske, u neposrednoj blizini Gradske većnice, nasrnulo više osoba, a prema još uvek nezvaničnim informacijama reč je o pripadnicima jedne navijačke grupe, piše portal srpske nacionalne manjine "Novosti".

Iz Policijske uprave vukovarsko-sremske poručili su da je 24-godišnjak prevezen u Opštu županijsku bolnicu Vukovar, gde su mu konstatovane lakše telesne povrede, dok 29-godišnjak nije povređen.

Portal "Novosti" prenosi da je policija privela više osoba zbog napada i pronašla kombi zagrebačkih registracija kojim su napadači, kako se smatra, došli u Vukovar.

Srđan Kolar, vukovarski gradski većnik iz redova SDSS, rekao je da je jedan od povređenih mladića već bio na meti napada navijačke grupe BBB ispred vukovarskog kafića pre nekoliko meseci.

- Navijači iz Zagreba, čiji je kombi pronađen, došli su u Vukovar taj dan navodno zbog sahrane jednog branitelja. Bili su u društvu navijača iz Vukovara koji su očigledno prepoznali te momke. Istraga će utvrditi šta se dogodilo, ali po onome što znamo više osoba je izvršilo napad. Stariji je uspeo da pobegne, mlađi nije – rekao je on.

Kolar smatra da nije u pitanju navijački obračun jer je napadačka grupa bila vidno brojnija, a incidentu nije prethodila nikakva utakmica, okupljanje ili bilo kakvo navijačko dešavanje.

Istog dana u približno isto vreme u restoran "Mornar" u kojem se okupljaju vukovarski Srbi, ušla su dvojica muškaraca srednje dobi, koji su zaposlene restorana za šankom pozdravili sa ustaškim pozdravom “Za dom spremni” i poručili im da je "Dunav voda duboka".

- Pogledali su prema nama ostalima koji smo sedeli u restoranu i posle kratkog vremena otišli. Videli smo da su se odvezli u autu zagrebačkih tablica - rekao je Vojislav Stanimirović, predsednik Glavne skupštine SDSS koji je u tom trenutku bio u "Mornaru".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    16. maj 2020 | 14:23

    Dečki neće vas Ameri uvek spašavati, ne igrajte se vatrom.... Da nije bilo amera znate vi dobro da ne bi više ni bili na mapi sveta.

  • Taaaaki

    16. maj 2020 | 14:20

    O opet ti bolesni Hrvati...

  • Mitke

    16. maj 2020 | 14:20

    Ustasarenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA