Misterija leta Frankfurt - Zagreb: Gde je nestao 41 putnik sa aviona na kom je bilo zaraženih?

Čak devet obolelih su radnici fabrike "Ðuro Ðaković Montaža" iz Slavonskog Broda koji su se vraćali iz Švedske, a danima se govorilo da su na letu bile 74 osobe, ali Jutarnji tvrdi da su saznali da je na letu bilo čak 115 ljudi

  • 7
Croatia Airlines Avion kompanije Croatia Airlines / Foto: Wikimedia/Flickr/Gerard van der Schaaf

Na letu Croatia Airlines-a koji je stigao u Zagreb iz Frankfurta 2. maja bilo je 14 osoba koje su pozitivne na korona virus.

Čak devet obolelih su radnici fabrike "Ðuro Ðaković Montaža" iz Slavonskog Broda koji su se vraćali iz Švedske, a danima se govorilo da su na letu bile 74 osobe, ali Jutarnji tvrdi da su saznali da je na letu bilo čak 115 ljudi.

- Ukupno je na navedenom letu bilo 115 osoba, od čega je 10 osoba napustilo Hrvatsku", rekla je doktorka Zvjezdana Lovrić Makarić, koja je kao epidemiolog bila zadužena za taj let, prenosi "Jutarnji list".

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak kaže da je došlo do nesporazuma.

- Jedan kolega radio je grupu od 74 putnika, a to je grupa iz koje su svi do sada oboleli. Drugi kolega radio je grupu od 41 osobe iz koje zasad nema pozitivnih - rekao je Capak.

Hrvatski Index.hr" navodi da je poslao pitanje Croatia Airlines-u o broju putnika. Kako su saznali novinari tog portala, među zaraženima s leta je i član posade hrvatske aviokompanije.

Za prvog pozitivnog na koronavirus sa leta saznalo se 5. maja. Bio je to prvi pozitivni radnik fabrike "Ðuro Ðaković" koji se vratio iz Švedske zajedno s kolegama. Posle njega, pozitivan nalaz dobilo je još šest njegovih kolega i dvojica iz Požeško-slavonske županije koji su bili na letu.

Objavljeno je i da su među pozitivnima još četiri osobe, putnici s područja Siska (1), Zadra (1) i Pule (2).

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Koronavirus stigao u Hrvatsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA