• 6

Sarajevska policija nabavlja vodeni top za razbijanje protesta vredan pola miliona evra

Tender je obavljen 29. oktobra pa onda uz ispravku opet 27. decembra 2019. godine

  • 6
Bosanska federalna policija, Bosna, Sarajevo

Foto: Marko Jovanović

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nedavno je raspisala tender za nabavku vozila za posebnu namenu s vodenim topom na kojem je firma KM Trade dobila posao, ali je na odluku o tome podnesena žalba te je ona proglašena ništavnom.

Tender je obavljen 29. oktobra pa onda uz ispravku opet 27. decembra 2019. godine, a predmet nabavke je već spomenuto motorno vozilo za posebne namene koje se najčešće upotrebljava prilikom razbijanja nasilnih demonstracija, piše Klix.ba.

Vrednost nabavke je 850.000 konvertibilnih maraka bez PDV-a ili oko 988.000 konvertibilnih maraka sa PDV-om (oko 500.000 evra).

Na tender su se prijavile dve kompanije, KM Trade i DanialS, a nekoliko meseci kasnije - 24. februara 2020, Uprava policije donosi odluku o dodeli posla kompaniji KM Trade.

Žalba firme DanialS razmotrena je 15. aprila 2020. godine, a odluka o dodeli posla KM Tradeu poništena je novom odlukom 7. maja 2020. godine uz obrazloženje da ponuda nije potpuna te da ne ispunjava zahteve iz tenderske dokumentacije.

Zbog činjenice da novom odlukom ni KM Trade ni DanialS ne mogu dobiti posao, tender je poništen i vraćen u ponovnu proceduru čime će nabavka biti obnovljena novim pozivom.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    Srbi ih hrane a oni trose za ovo nema vam vise jugoslavije ni vama ni siptarima da zivite na grbaci drugih naroda.

  • Mahir

    A jel topla voda u tom Topu ? 😞

  • +++BG

    JEL TO BAKIR KUPUJE NAORUZANJE??JESTE KUPUJE ZA LICNU ZASTITU,KAKVA BAGRA VODI FEDERACIJU NAROD I "DRZAVA " NA PROSJACKOM STAPU A ON JOS RAZMISLJA U SLUCAJU POBUNE KAKO DA MLATI NAROD,TUGA!!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima