• 4

Mučili mladića šokerom i kleštima zbog duga, bacili u Savu: Okončana istraga za ubistvo u Brčkom

Ubistvo se dogodilo prošle godine, nakon što su ga namamili, brutalno pretukli i ostavili da se udavi u reci

  • 4
Edin Zejćirović Brčko

Printskrin: Youtube/O KANAL

Tužilaštvo u Brčkom podiglo je optužnicu protiv Suana Halilovića (41) iz Brčkog, Samida Šabanovića (21) iz Tuzle, Nihada Hukića (27) iz Maoče i Suvada Djedovića (23) iz Tuzle za svirepo ubistvo Edina Zejćirovića u Brčkom.

Prema optužnici oni su se 17. novembra 2019. godine u periodu od oko 18:30 pa do 22 sata, na području Brčko distrikta BiH, po prethodnom dogovoru, a nakon što ih je Halilović telefonom kontaktirao, okupili da pretuku Edina Zejćirović i da tako od njega iznude dug kojeg je imao prema Haliloviću, prenosi Klix.ba.

Halilovićevim vozilom Peugeot 607, dovezli se do naselja Novo Brčko, gde su, nakon što je Djedović telefonom kontaktirao Zejćirovića, predstavljajući se, navodno, kao kupac spida, nagovorili žrtvu Edina da dođe u ugostiteljski objekat "Stela".

Nakon toga su ga namamili da uđe u to vozilo i to tako što mu je Halilović ponudio opciju "kvitanja" duga u zamenu za gume i felne koje bi mu Zejćirović doneo sa određene lokacije, a koju lokaciju mu, navodno, želi pokazati.

U vozilu su ga tokom vožnje odmah počeli tući. Halilović je, udarajući ga otvorenim šakama po licu, tražio da mu isplati određeni iznos novca i to oko 2.000 KM na ime duga (1.ooo evra), a Šabanović i Djedović pesnicama su ga udarali po telu.

Zejćirović je molio da ga puste i da ga ne udaraju, rekavši da će naći načina da vrati dug, a da kod sebe ima oko 170 KM koje je i dao Haliloviću. Halilović potom je rekao Hukiću da vozi u pravcu Orašja, a potom prema Vučilovcu i sve do obale Save pa kada su se zaustavili na nasipu, Šabanović je odmah još u vozilu pretukao Zejćirovića udarajući ga pesnicama u predeo stomaka.

Od tih udaraca je Zejćirović bolno jaukao gubeći dah i molio da ga ne udaraju. Nakon toga su ga izvukli iz vozila pa dok je ih Halilović bodrio rečima "Udrite ga, ubijte ga" svi zajedno su ga počeli udarati nogama i pesnicama po telu i glavi od kojih udaraca je Zejćirović bolno jaukao, moleći ih da prestanu.

Kada se Zejćirović usled tih udaraca, skotrljao sa nasipa Save, nastavili su ga udarati zatvorenim šakama i nogama po svim delovima tela i glavi, šutirajući ga i gazeći i sve to bezosećajno uživajući u premlaćivanju Zejćirovića, naizmenično su Suan, Nihad i Suvad snimali, Suanovim mobilnim.

Sve su to učinili iako su bili svesni da mu time nanose teške fizičke povrede po vitalnim delovima tela i to glavi i grudnom košu i da ga tako mogu usmrtiti pa su na to i pristali nastavljajući ga udarati.

Tom prilikom je Šabanović šutirajući Edinovu glavu kao loptu istog bacio u Savu, gde je Zejćirović tako polomljen, krvav i od otoka zatvorenih očiju i promrzao, bolno jaukao i molio da mu pomognu da izađe iz vode, pa kada mu je Djedović pružio ruku i tako ga izvukao iz Save ponovo su ga tako pretučenog i promrzlog dok je on ležao na zemlji i molio da prestanu nastavili udarati nogama i pesnicama po telu i glavi.

Halilović je iz vozila uzeo elektrošoker. Hukić je udarao po glavi Zejćirovića tim elektrošokerom, a Šabanović ga je nastavio udarati šutirajući ga i gazeći nogama, po svim delovima tela i glavi dok je Zejćirović samo bolno mrmljao i ječao.

Kada je Halilović uzeo klešta preteći da će mu polomiti prste i dok je Djedović držao Zejćirović za levu ruku, Halilović je Zejćirović tim kleštima jako pritisnuo srednji prst desne šake, a potom se bezosećajno pomokrio po glavi i telu Zejćirovića, govoreći da mu time sapire krv.

- Nakon toga je Šabanović ponovo udarcima nogu Zejćirovića bacio u Savu koji je tako pretučen i promrzao molio da ga ne ostavljaju i da ga povezu makar u gepeku. Nakon čega su, iako svesni da su mu naneli teške povrede vitalnih delova tela i to glave i grudnog koša, od čega je Zejćirović bio vidljivo polomljen, krvav i natečen i bespomoćan na tom pustom mestu i da sam ne može izaći iz vode, svesni da se u takvom stanju može utopiti, na to i pristali i bezosećajno seli u vozilo i odvezli se - stoji u optužnici.

Tom prilikom su Zejćiroviću naneli brojne povrede usled kojih se Zejćirović tako bespomoćan ubrzo i utopio.

- Na svirep način drugog su lišili života i u sastavu grupe ljudi, drugom protivpravno oduzeli slobodu kretanja čime su, kao saizvršioci, počinili krivično delo ubistvo i krivično delo otmica - navodi brčansko tužilaštvo.

Takođe, zatraženo je produženje pritvora za Halilovića, Šabanovića, Hukića i Djedovića, jer radi se o krivičnom delu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina i kazna dugotrajnog zatvora, a koje je posebno teško zbog načina izvršenja i nastale posledice, te da bi puštanje na slobodu optuženih rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda i mira, a kod Šabanovića postoje i okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Video: Snimci sa lica mesta: S puškom čekao vozača u ovom parku, ubio ga, pa krenuo na suprugu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima