• 0

Maske i rukavice zapušile kanalizaciju u Zagrebu: Izdato saopštenje šta ne sme da se baca u WC šolju

Iz ZOV-a su javnosti poslali saopštenje u kom građane mole da maske i rukavice ne bacaju u kanalizaciju jer to stvara velike probleme

  • 0
Maske, rukavice, proizvodnja, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Zbog bacanja maramica za dezinfekciju, rukavica i maski u kanalizaciju, postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda moralo je da se očistiti ručno, a stradala je i pumpa, javljaju Zagrebačke otpadne vode.

Iz ZOV-a su javnosti poslali saopštenje u kom građane mole da maske i rukavice ne bacaju u kanalizaciju jer to stvara velike probleme.

- Vreme karantina zbog pandemije korona virusa bilo je, a još uvek je nezamislivo bez naših novih 'rekvizita' koji naš štite od virusa. A to su svakako maske, rukavice, dezinfekcijske maramice, jednokratni ogrtači i slično. No dok nas s jedne strane štite, s druge strane zbog ljudske nepromišljenosti mogu uzrokovati drugu vrstu problema - navodi se u saopštenju i dodaje da je reč o materijalima koji su teško razgradivi, prenosi Index.hr.

Objavili su šta ne sme da se baca u toalet: vlažne maramice za čišćenje i dezinfekcijske maramice, respiratorne maske, rukavice od lateksa, odeću, čarape, krpe za čišćenje, pamuk, štapiće za uši, vate, pelene za jednokratnu upotrebu, brijače i druge plastike, pesak za životinje, lekove, prazne kutije i ambalaže, iskorišćena ulja, antifriz, lakove, razređivače, pesticide.

Video: Ukrali 2 miliona hirurških maski i ostale zaštitne opreme u Santjagu de Komposteli

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima