Tompson o zabrani koncerta u Mariboru: "Tipično za one koji vole komunistička klanja"

Tvrdi da se radi o unutarpolitičkoj problematici u Sloveniji

  • 27
Marko Perković, Tompson

Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX / Sipa Press / Profimedia

Pevač Marko Perković Tompson je na Fejsbuku objavio saopštenje koje je usmereno vlastima Maribora koje su Tompsonu zabranile koncert.

Sopštenje koje potpisuje menadžment i advokat prenosimo u celosti.

- Najnovija odluka mariborskih opštinskih vlasti u Republici Sloveniji, da se zabranjuje koncert Marka Perkovića Tompsona u Mariboru, s razlozima koji su u toj odluci navedeni, a gde se spominje mogućnost pozivanja na nacionalnu mržnju, isticanje fašističke ikonografije i činjenje kažnjivih dela, ponovo predstavlja političku odluku koja nema veze sa zdravim razumom.

Netačni su navodi da bi Marku Perkoviću Tompsonu, ikad igde bio zabranjen nastup, budući da osim ove nakaradne i sa zdravim razumom, suprotne odluke, ne postoji nikakva odluka bilo kog tela lokalne ili centralne vlasti, kojom bi se zabranio nastup Marka Perkovića Tompsona.

Navodima o ustaštvu te o činjenju krivičnih deela kao i o pozivanju na mržnju, gradska vlast Maribora ne samo što onemogućuje pojedinca u obavljanju svog posla te prava rad, jer ovakvi neosnovani i promašen argumenti za posledicu upravo i imaju ukraćivanje prava na rad, lokalna mariborska vlast vređa i ponižava Republiku Hrvatsku.

Naime, zakonito i redovno ponašanje, održavanje koncerata na kojima se ne čine nikakva kažnjiva dela, dakle nešto što je u Republici Hrvatskoj sasvim uobičajeno i prihvatljivo, nazivati i opisivati na način kao je to učinila mariborska vlast, je faktički davati ocene o Republici Hrvatskoj kao državi u kojoj je uobičajeno ono što bi u nekim drugim zemljama, (kao što to pokušavaju reći mariborski potomci radnika iz nekih država bivše Jugoslavije koji su odjednom postali Slovenci) bilo neprihvatljivo.

Jasno je i vidljivo da se u konkretnom slučaju radi o prvenstveno unutarpolitičkoj problematici u Sloveniji.

Naime, levičarska vlast koja je u ratu s patriotskim snagama koje vodi Janez Janša, ovakvim ocenama Marka Perkovića Tompsona kao i priredaba na kojima nastupa kao i posetilaca takvih priredaba, želi uputiti poruku Janezu Janši, koji je podržao održavanje koncerta Marka Perkovića Tompsona pri prvoj zabrani, koju je i nadležni sud uvrdio kao nezakonitu, te ga očito proglasiti fašistom, što je standardna floskula onih koji sami vole i podržavaju komunistička klanja, silovanja i otimanja.

Najžalosnije u svemu tome je činjenica i spoznaja da oni koji su se prema Hrvatskoj tokom Domovinskog rata i posle, odnosili s poniznim poštovanjem, koji su u Hrvatsku gledali kao u nešto s čim se nije dobro sukobiti, sad iskorišćavaju okolnost da Hrvatska već 20 godina nema državnika, nego sitne činovnike koji vlastitu komociju i privilegije, menjaju za slabljenje položaja vlastite zemlje i time neizravno podržavaju ponižavanje vlastitog naroda.

Svedoci smo i da ljudi, koji su pre 25 godina, pokorno i ulizivački obeležavali obeležaanje blajburškog masovnog komunističkog zločina, u nadi da će time na svojoj strani imati pobedničku Hrvatsku Vojsku, hinjski i nezahvalno obleežavanje jednog verskog događaja pokušavaju iskoristiti za slabljenje položaja kako Hrvata u BiH, tako i Republike Hrvatske.

Organizator koncerta će, kako je i do sada uspevao, ponovo oboriti ovu nakaradnu odluku ali ostaje gorak ukus da su oni koji su nekad bilo jako pristojni, zapravo prikrivali svoje prave namere i svoj pravi odnos.

Najmanje što Republika Hrvatska može napraviti za zaštitu integriteta kako sebe tako i svojih državljana, da zabrani ulaz u Republiku Hrvatsku svim onima koji su doneli ovu uvredljivu odluku uz istodobno poštovanje i uvažavanje slovenalje države i naroda, jer, kao što su verovatno i oni svesni, danas oni koji su Slovenci postali nedavno, a u sebi intimno imaju podrugljiv te supremacijski odnos prema Sloveniji i Slovencima zabranjuju hrvatskog izvođača, a sutra bi im možda polka i jodlanje predstavljali izraz fašizma.

Advokat Davorin Karačić i Menadžment Marka Perkovića Tompsona", stoji u saopštenju.

Video: Crnogorska televizija na Dan pobede pustila Tompsona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan.che

    21. maj 2020 | 21:24

    Marko, Marko, poturica je gori od turcina, a ti si taj! Poreklo ti je srpsko, a mrziš nas iz duše. Sam znaš da je ovo istina. Mnogo bih voleo da te sretnem, reči bi te moje bolele mnogo više no nečiji udarci! Marko srbine!

  • Dar

    21. maj 2020 | 20:38

    Perkovići su katolički Srbi koji su danas zvani Hrvati... ironija ali istina .

  • karik od briskule

    21. maj 2020 | 20:59

    jedina drzava koja je imala deciji koncentracioni logor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA