Srpske zastave se vijorile u Beranama: Građani ponovo napravili krst automobilima

Na Fejsbuk stranici Srpska Crna Gora objavljeno je nekoliko snimaka na kojima se vidi kolona automobila sa čijih prozora se vijore srpske trobojke

  • 21

Crna Gora danas obeležava 14 godina od sticanja samostalnosti, ali su se u jednom gradu vijorile trobojke. Naime, osim što je jutros na zgradu Opštine osvanula trobojka, večeras su se građani okupili i svojim automobilima formirali krst u tom gradu.

Na Fejsbuk stranici Srpska Crna Gora objavljeno je nekoliko snimaka na kojima se vidi kolona automobila sa čijih prozora se vijore srpske trobojke, a čuju se i sirene. Na stranici se navodi da je kolona bila duga pet kilometara.

Takođe, na fotografiji objavljenoj na stranici vidi se i kako je od nekoliko desetina automobila fomiran krst, a Berane su, odakle su počele prve litije nakon usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti, i pre nekoliko dana stali u odbranu pravoslavlja na ovaj način.

Da podsetimo, u Beranama se na zdradi Opštine vijorila trobojka, zvanična zastava Kraljevine Crne Gore iz vremena kralja Nikole Petrovića.

- Zastava je zajedno sa državnom tu istaknuta onog dana kada je zvanično obležavan državni praznik i tu će biti dok traje, izjavio je za Novosti predsednik opštine Berane Dragoslav Šćekić.

Crna Gora je na današnji dan pre 14 godina na referendumu obnovila državnu samostalnost.

Na referendumu 21. maja 2006. godine, glasalo je 86,5 odsto od ukupnog broja birača. Od toga je nezavisnost podržalo 55,5 odsto, dok je za ostanak zajedničke države sa Srbijom bilo 44,5 odsto građana.

Video: Vijore se zastave, čuju se povici: Ovako Crnogorci slave nezavisnost od Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA