≫ 

Kakve slike hapšenja u Splitu: Pištolj s metkom u cevi, ljudsko lice od gume i čovek u gaćama

Među uhapšenima je i Điđi, koji je preživeo i dva atentata

  • 1

U Splitu je uhapšena grupa kriminala među kojima je i čovek koji je preživeo dva atentata.

Na nekoliko lokacija u Splitu u toku pretres stanova, nakon hapšenja više osoba iz kriminalnog miljea koje sprovode inspektori Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske u koordinaciji s regionalnim Biroom Uskoka Split, piše splitska Slobodna Dalmacija.

Među privedenima je I Dean Majstorović, poznatiji kao Ðiđi, koji se smatra šefom zločinačkog udruženja, a njegovo staro ime je Dean Martedić.

Split, policija, akcija hapsenja, narko grupa

Foto: splitsko-dalmatinska-policija.gov.hr

On je, navodi se, poznat I po tome što je preživeo dva pokušaja atentata. Osim njega u sredu ujutro su u pritvorsku jedinicu dovedeni Luka Buzdovačić zvani Sken i Ivan Šunjić.

Buzdovačić je poznat po pucnjavi ispred popularnog kafića "Krom" kada su on i Željko Rajić, šef zločinačkog udruženja, koji je trenutno u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama, ranili tri osobe. Šunjić je najmlađi od privedenih, a već ima dosije zbog dilovanja marihuane kada je kažnjen dobrotvornim radom.

Split, policija, akcija hapsenja, narko grupa

Foto: splitsko-dalmatinska-policija.gov.hr

Hrvatski mediji navode da je prilikom hapšenja, ispod jastuka u stanu jednog od osumnjičenih pronađeno vatreno oružje sa metkom u cevi.

Portal "24 sata" ističe da se uhapšeni sumnjiče da su u cilju kontinuirane nabave, krijumčarenja i dalje preprodaje kokaina, heroina i marihuane sa područja država Južne Amerike i Evropske unije u Hrvatskoj, preduzeli radnje radi počinjenja kaznenog dela neovlašćena proizvodnja i promet drogama počinjeno u sastavu zločinačkog udruženja.

Video: Hapšenje šefa zagoričkog klana zbog nelegalnog borvaka u Srbiji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA