• 2

Župan se plazio i pravio grimase dok je hrvatska ministarka davala izjavu

Kamere su zabeležile dok je iza ministarke pravio grimase

  • 2

Kamere nekoliko hrvatskih televizija zabeležile su nesvakidašnju pojavu za vreme konferencije za medije u petak na gradilištu u Sv. Iliji gde će u budućnosti niknuti Osnovna škola "Vladimir Nazor", prenose Nezavisne.com.

Dok je ministarka nauke i obrazovanja Blaženka Divjak komentarisala preporuke da bi deca od 1. do 4. razreda u ponedeljak, 25. maja, trebalo da se vrate na nastavu u školama, varaždinski župan Radimir Čačić je stajao iza nje i pravio grimase.

- Škola je otvorena za sve i svi trebaju ići u školu i to je jasna poruka od samog početka - rekla je Divjak.

- Ali, jednako tako sam rekla da ovo nije redovna situacija. Vi još danas ne znate hoće li se škole na Braču otvoriti, ne znate jesu li osnivači osigurali prevoz za sve učenike u skladu sa epidemiološkim merama. Takve informacije imamo. Imate roditelje koji su se izmestili, koji više nisu u Zagrebu zbog potresa. Kuda će oni poslati svoju decu? Moraju to rešiti - govorila je Divjak, a Čačić se smejao, klimao glavom i okretao očima.

Varaždinski župan je potom iz sakoa izvadio olovku te nešto zapisao na svoj dlan. Divjak je za to vreme objašnjavala zašto se u škole ne mogu vratiti svi učenici. Čačiću je u jednom trenutku prišla jedna žena i nešto mu rekla, na što je on isplazio jezik te mlatarao dlanovima kao krilima. Divjak se na kraju svog objašnjenja rekla da se izvinjava Čačiću jer je morao "malo čekati" da bi stao za mikrofone medije.

Čačića je čekanje vidno naživciralo jer je pre samog prilaska mikrofonima nešto promrmljao sebi u bradu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima