• 3

Ukrajinac pomoću lemilice ukrao više od 135.000 evra sa bankomata u Crnoj Gori, evo kako je uspeo

Prema navodima optužnice lemilicom su izrezali deo iznad displeja, potom otopili plastični deo bankomata NLB banke i kroz napravljeni otvor došli do računarskog sistema

  • 3
Bankomat, pljacka, podizanje novca

Foto: Shutterstock

Apelacioni sud produžio je pritvor ukrajinskom državljaninu I. Y. (39), optuženom da je sa dvojicom saučesnika iz nekoliko bankomata ukrao više od 135.000 evra.

Pritvor mu je produžen nakon što je protiv njega i okrivljenih Č. V. i B. A. podignuta optužnica kojom se terete da su počinili produženo krivično delo računarska prevara, prenose Vijesti.me.

Prema navodima optužnice lemilicom su izrezali deo iznad displeja, potom otopili plastični deo bankomata banke i kroz napravljeni otvor došli do računarskog sistema. Nakon što su se povezali na računarski sistem bankomata, zadali su mu komandu da isplati sav novac.

U rešenju o produženju pritvora piše da je okrivljeni I. Y. osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo koje mu je stavljeno na teret.

Odnosno, da je u oktobru 2019. u Podgorici, Tivtu i Budvi, sa Č. V. i B. A. uneo računarski podatak i time uticao na rezultate elektronske obrade, prenos podataka i funkcionisanje računarskog sistema filijale banke, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od 30.000 evra.

Ukrajinski državljanin I.Y. i Č.V. optuženi su da su 5. oktobra prošle godine, oko 23 časa u Podgorici, otopili plastični deo bankomata banke i kada su se povezali na računarski sistem, bankomatu zadali komandu da isplati sav novac - isplaćeno im je 63.670 evra.

Isto su učinili i 20. oktobra u Tivtu i Budvi.

Te noći, oko 3 sata posle ponoći su iz bankomata NLB banke u Tivtu, na isti način, ukrali 43.200 evra, a sat kasnije iz bankomata iste banke u Budvi 30.000 evra.

Optuženi ukrajinski državljanin tokom odbrane nije sporio da su on, Č. V. i B. A. počinili krivično delo na način kako je to predstavljeno optužnicom, ali tvrdi da je njegova uloga bila da vozi i vodi računa da niko ne naiđe.

Video: Da li je ovo krađa veka: Za 30 sekundi izneli bankomat iz otvorene prodavnice

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nišlija

    Svaka im čast. Bez nasilja, bez žrtava. Banke su svakako pokrivene osiguranjem. Žao mi je što su pali

  • Kuzman

    Užas kako su to brzo radili.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima