Tri godine od zločina koji je zgrozio region: Kjara je sina (3) ugušila, pa bacila u more

Dok je njen sin Denis (3) ležao u sobi na krevetu maloletnica mu je stavila jastuk na lice dok mu je Kjara pridržavala noge

  • 1
majka ubica, Chiara Pašić, Rojnić, Chiare, Kjara Chiara Pašić / Foto: Facebook/Chiara Rojnic

- Pun sam muke, otkad se desila tragedija ne znam ni što radim, ni gde sam. Najviše sam ga na svetu voleo - rekao je u suzama Rešid Pašić, otac pokojnog dečaka Denisa na treću godišnjicu njegovog ubistva od strane vlastite majke.

Kad ode sinu na poslednje počivalište na mesnom groblju u Elezovićima kod Velike Kladuše, kaže da mu se 'oduzmu noge', piše Jutarnji.hr.

majka ubica, Chiara Pašić, Rojnić, Chiare, Kjara Chiara Pašić / Foto: Facebook/Chiara Rojnic

- Svake noći vidim svog Denisa. Najteže mi je zbog njegove strašne boli i što ga je mučila. Sve znam što je bilo, pročitao sam sudski spis. Cela njegova porodica je u velikoj tuzi za Denisom, a vreme ništa ne umanjuje bol.

Jedno od najstravičnijih ubistava u hrvatskoj istoriji desio se 23. maja 2017. godine u stanu u Puli. Kjara Pašić (34) je uz pomoć tada 14-godišnjakinje koja je pobegla iz Doma za odgoj dece i mladeži u Puli napravila monstruozan zločin.

Dok je njen sin Denis (3) ležao u sobi na krevetu maloletnica mu je stavila jastuk na lice dok mu je Kjara pridržavala noge. Kako je još davao znakove života, Kjara je sela na jastuk.

Nakon strave nezamislive čoveku, majka i maloletnica odvezle su njegovo telo u dečjim kolicima na područje bivše vojne baze gde ga je Kjara bacila u more. Prvo je lagala da je dete nestalo, ali je brzo priznala zločin.

Kjara je prilikom ispitivanja izjavila da je 'samo htela da se reši dečaka'. Nesrečni dečak je baš u to vreme bio upisan u vrtić u koji je trebalo da krene od jeseni.

Okrutna majka dobila je 33 godine zatvora i još najviše dve godine psihosocijalnog lečenja. Izvršava kaznu u zatvoru u Požegi.

Rita Rojnić, baka, majka ubice, Chiare Pašić, Chiara Rojnić, beba, Chiare, Kjara,  Denis, ubijeni dečak, sin Rita Rojnić / Printskrin: HRT

- Kjara je jako loše, nema ni 50 kilograma. Ima noćne more, zove me kad god može pa mi priča kako se muči. Odlazim joj nekad da je posetim. Već je nekoliko puta završila u Vrapču, triput je pokušala samoubistvo - ispričala je njena majka Rita Rojnić, koja se Kjare nije odrekla. Kaže da je ipak ona njena kći iako teško bolesna.

Kjarinu psihičku nestabilnost lekari su utvrdili više puta, no umesto na lečenje ona je 2011. otišla u BiH, gde se udala za Rešida Pašića. Onda se 2016. vratila se u Pulu s tada dvogodišnjim Denisom nakon što je njegov otac završio u zatvoru.

Kjarina majka Rita Rojnić izjavila je nakon tragedije da je upozoravala pulski centar za socijalni rad da njena ćerka ima psihičkih problema. Obraćala se Centru s molbom da maknu dečaka od majke.

- U Centru su mi govorili da dok policija ne izađe, oni ne mogu ništa da urade. Evo sad su izašli na teren... - rekla je nakon ubistva.

majka ubica, Chiara Pašić, Rojnić, Chiare, Kjara Chiara Pašić / Foto: Facebook/Chiara Rojnic

Rešid Pašić smatra da je bilo velikih propusta u radu CZSS Pula, zbog čega je pokrenuo postupak radi naknade štete protiv RH.

- Znala ga je ošinuti po guzi, ali nisam znao da hoće da ga ubije. To mi nije bilo na kraj pameti. Žena kod nas ponekad fizički kazni dete, to je nešto oko čega se ne postavljaju pitanja - iskren je Rešid za kojeg nakon tragedije više nema mira.

- Kao da mi je metak u prsima i gnjili. Kaže mi u džamiji 'stegni srce, biće bolje'. Držim se toga, nema mi druge. Kjaru ne mrzim. Što god je Bog dao, ja ne mogu mrzeti. Dao Bog da dobije što je zaslužila - govori Pašić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    24. maj 2020 | 04:18

    Jedno od najstravičnijih ubistava u hrvatskoj istoriji desio se 23. maja 2017. godine u stanu u Puli ! ? Јел се убиства српске деце не рачунају ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA