Baranin kažnjen zbog napada na sveštenika Nikolu, a ono što on hoće sada da uradi će vas oduševiti

Sveštenik ne samo da je oprostio napadaču, već je voljan i da mu pomogne da plati novčanu kaznu

  • 3
Pravoslavni sveštenik Foto-ilustracija: Shutterstock

Baranin S.K. (20) kažnjen je sa 400 evra zbog napada na sveštenika Nikolu Radovića ispred Parohijskog doma prošle sedmice.

Mladić je dužan da 400 evra uplati u humanitarne svrhe, a sveštenik Radović kaže da se sa napadačem video kod tužioca, da se pokajao, da je bio vidno potresen i da se izvinjavao.

Kako prenosi podgorički Dan, sveštenik Radović je rekao da je spreman da mladiću pomogne da isplati kaznu.

Napad na Radovića dogodio se u večernjim satima, 21. maja kada je grupa mladića došla ispred Parohijskog doma gde su verbalno vređali i pretili svešteniku Radoviću. Uhapšena su dvojica mladića iz Bara. Zbog sumnje da je pretio i pokušao da napadne sveštenika S. K. je krivično procesuiran, a A. L. prekršajno.

Istog dana policija je identifikovala mladića, i nakon što je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu na teret mu je stavljeno krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

- Kada sam se sa porodicom spremao za spavanje, ispred kuće čuli smo galamu, sirene što to je izazvalo uznemirenje male dece i supruge. Izašao sam ispred kuće i video grupu mladića koji su se vraćali sa proslave nezavisnosti Crne Gore. Krenuli su razni povici, psovke. Pored ostalog upućene su mi reči da se iselim. Potreslo me, a sve se dešavalo ispred crkve Svetog Nikole, u Starom Baru koji je simbol jednog sklada, suživota. Nisam mogao da shvatim. Jedan od njih je krenuo da se zaleće prema meni, drugi su ga sprečili. Uzeo sam telefon i počeo da snimam, a oni da se povlače - ispričao je sveštenik Radović za radio "Svetigora".

Starešina crkve Svetog Nikole je takođe, istakao da je policija CB Bar revnosno, profesionalno odradila svoj posao, te da su priveli jednog mladića čije je registarske tablice zapamtio.

- Jedan od tih mladića je priveden. Taj mladić ima 20 godina i on se pokajao. Kod državnog tužioca smo se videli. Vidno potrešen zbog onog što je uradio, izvinjava se. Nije bio jedini te noći ispred Parohijskog doma. To što su uradili nije dobro, ja mu lično opraštam jer mu vidim iskreno pokajanje - rekao je Radović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lea

    26. maj 2020 | 09:40

    Ne razumem zasto bi drzava naplacivala kaznu a ne ostecena strana. Ovako drzavi odgovara da ima sto vise prekrsaja da bi zaradila.

  • Nedjo

    26. maj 2020 | 11:41

    Grupa mladica koji su proslavljali nezavisnost CG.... I onda takvi dodju na studije u Beograd ili pak iznajme stanove po istom i bave se kriminalom!....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA