≫ 

Lekari se bore za život Zviceru: U Kijevu teško ranjen vođa kavačkog klana

Napad se dogodio u elitnom naselju u Kijevu

  • 1
Radoje Zvicer Foto: Vijesti

Kotoranin Radoje Zvicer (37) koji, prema procenama bezbednosnih službi, slovi za vođu kavačkog kriminalnog klana, teško je ranjen u pucnjavi koja se sinoć dogodila u centru Kijeva, nešto posle 18 sati.

U Zvicera je ispaljeno više metaka, sinoć je hitno operisan u kijevskoj bolnici i život mu je u opasnosti, prenosi Rtcg.me.

Crnogorski istražitelji od kolega iz Kijeva sinoć nisu dobili više detalja o crnogorskom državljaninu, koji se obreo van naših granica u jeku obračuna škaljarskog i kavačkog klana, piše Pobjeda.

Kako prenose ukrajinski mediji, napad se dogodio u ulici Dragomirova 10, u elitnom delu Kijeva, a objavljen je i snimak sa nadzornih kamera na kojim se vide dvojica muškaraca koji izlaze iz vozila "mercedes-smart", nakon čega ga pale i beže. Tom prilikom jednog od napadača je zahvatio plamen.

Prema procenama kijevskih istražitelja, jedan od napadača je star između 30 i 45 godina, visok između 180 i 185 centimetara i tamnokos, a u trenutku pucnjave na sebi je imao belu trenerku i crne patike. Drugi napadač je star između 35 i 40 godina, mršave građe, visok između 175 i 180 centimetara, a na sebi je imao crnu trenerku, zeleni sportski šešir i belu medicinsku masku.

Odeljenje za komunikaciju kijevske policije pojasnilo je da su u 18.20 sati dobili informaciju o pucnjavi u kojoj je jedna osoba zadobila teške telesne povrede.

- U kijevskom okrugu Pečersk nepoznate osobe su pucale na muškarca i pobegle automobilom koji su zatim zapalili. Povređeni je hospitalizovan -  saopštila je ukrajinska policija.

Kako je nezvanično saopšteno Pobjedi iz crnogorske policije, radi se o nastavku obračuna dva kriminalna klana iz Kotora, koja se godinama bore za prevlast u preuzimanju poslova u švercu narkotika. Obe grupe poznate su po zastrašivanju, iznudama, zelenaštvu, ali im je primarni posao šverc kokaina iz Južne Amerike.

Prema operativnim podacima crnogorskih istražitelja, Zvicer se već duže vreme ne nalazi na teritoriji Crne Gore. Zemlju je napustio u vreme krvavog rata dva zaraćena klana, u kojem je život izgubilo više desetina osoba iz nekoliko crnogorskih gradova.

Istražitelji Zviceru nisu ušli u trag jer, kako su nezvanično kazali, nije bilo dokaza za njegovo učešće u kriminalnim radnjama. Iako se govorilo da je vođa kavačkog klana, zvanično, za Zvicerom nije raspisana poternica.

Njegovo ime sa fotografijom našlo se i na petnaestominutnom snimku koji je objavljen na Jutjubu u decembru 2017. godine, kojim je "raskrinkano" delovanje ove kriminalne organizacije.

Otkriveni su detalji koji se odnose na "poslovne poduhvate" ovog klana, kao i imena država u kojima deluju i lažni identiteti koje koriste.

Nezvanično, "glavni" čovek prošao je bez optužbi, iako se sumnjalo da drži sve konce u rukama. Istražitelji su nedavno kazali da će zbog sumnje da poseduje enormno velike količine nekretnina pokrenuti i finansijsku istragu, ali nisu poznati rezultati njihovog rada.

Izvesno je da se radi o dve moćne grupe koje polako počinju da gube i vođe. Njihove adrese možda nisu poznate istražiteljima, ali su očito dostupne egzekutorima. Tako su u Atini 19. januara ubijeni vođa škaljarskog klana Igor Dedović (43) i njegova desna ruka Podgoričanin Stevan Stamatović u punom restoranu pred suprugama i decom.

Četiri godine ranije pucano je na ženu Radoja Zvicera, Tamaru Zvicer, dok je bila sa detetom. Metak je pogodio automobile, ali oni nisu povređeni. Nakon tri godine za ovaj napad podneta je prijava protiv Jovana Vukotića, ali je on negirao bilo kakvu vezu sa tim događajem.

Video: Hapšenje šefa zagoričkog klana zbog nelegalnog borvaka u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA