≫ 

Gotova istraga protiv Vukotića: Još se ne zna da li će ga goniti za napad na Zvicerovu suprugu

Gotova istraga protiv Vukotića za pokušaj ubistva supruge Radoja Zvicera, koji je preksinoć ranjen u pucnjavi u Kijevu

  • 1
Jovan Vukotic Jovan Vukotić / Foto: MUP

Istraga protiv Kotoranina Jovana Vukotića koja se u Crnoj Gori vodi zbog sumnje da je pokušao ubistvo Tamare Zvicer 23. maja 2016. u Kotoru je završnoj fazi pred odluku tužioca da li će podići optužnicu ili odustati od krivičnog gonjenja Vukotića.

Vukotićev branilac Zora Dobričanin Nikodijević za Tanjug kaže da odbrana smatra da je istraga završena, te da je dokazano da Vukotić nije ni bio u zemlji u to vreme, već kilometrima daleko u drugoj državi.

Nakon okončanja istrage očekuje se odluka tužioca o tome da li će Vukotića optužiti ili odustati od krivičnog gonjenja.

Tamara Zvicer je supruga jednog od, kako se veruje, vođa "kavačkog klana" Radoja Zvicera, koji je preksinoć teško ranjen u pucnjavi u Kijevu, a Vukotić se dovodi u vezu sa suparničkim “škaljarskim klanom”.

Vukotić je zimus izručen iz Srbije Crnoj Gori pod jakim merama obezbeđenja i od tada se nalazi u pritvoru.

On je takođe pod istragom crnogorskog tužilaštva za pokušaj dvostrukog ubistva u Kotoru 2016. godine Vojina Stupara i Miloša Radonjića, a na saslušanju je negirao izvršenje tih krivičnih dela.

Vukotić se u Srbiji našao u septembru 2018. godine kada ga je Turska deportovala u Beograd, dan nakon hapšenja u Antaliji zbog toga što je koristio falsifikovani makedonski pasoš sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

Kaznu od 15 meseci je odslužio u Srbiji.

Video: Pogledajte snimak napada na vođu crnogorskog kriminalnog klana u Kijevu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • barski

    28. oktobar 2020 | 01:28

    normalno da nije kriv.jer nije bio u opste u drzavu! samo gledaju kako da napakuju covjeku koji nije uradio nikakvo krivicno djelo.oce da mu podmetnu nesto sto nema veze.sa vezom ziveli skaljari vjecno dugo sve ce doci na svoje svako ce platit koje povredio druge. ljude

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA