≫ 

Crna Gora traži pojašnjenje Srbije: Interesuje ih kako je skočio broj izlečenih od korona virusa

Institut za javno zdravlje Crne Gore uputiće zahtev za pojašnjenje kolegama iz Srbije, nakon što je objavljen podatak da je u toku jednog dana u Srbiji izlečeno više od 4.000 obolelih od korona virusa. Institut je tražio pojašnjenje, budući da se ta statistika direktno tiče i Crne Gore, jer od nje zavisi otvaranje granica sa Srbijom

  • 36
Doktor, pacijent, bolnica, odela, maska, rukavica, vizir, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Institut za javno zdravlje Crne Gore uputiće zahtev za pojašnjenje kolegama iz Srbije, nakon što je objavljen podatak da je u toku jednog dana u Srbiji izlečeno preko 4.000 obolelih od korona virusa.

Taj podatak je, piše portal Antena M, izazvao nevericu u Crnoj Gori, budući da je prethodno za dva meseca izlečeno oko 6.000 zaraženih.

Institut je, dodaje se tražio pojašnjenje, budući da se ta statistika direktno tiče i Crne Gore, jer od nje zavisi otvaranje granica sa Srbijom.

Ipak, iz Instituta najavljuju da će u narednom periodu možda biti izmenjena metodologija za utvrđivanje kriterijuma za otvaranje granica.

- Vrlo je moguće da će u narednom periodu doći do izmene metodologije kojom se definiše lista država kako bi se u obzir uzela dinamika epidemiološke situacije na terenu, trenutno dostupni zvanični podaci koje države prijavljuju SZO-u i Evropskom centru za kontrolu i prevenciju bolesti ali i ispoštovao koncenzus evropskih država koji će uskoro, nadamo se, biti postignut - kažu iz Instituta.

Video: Novooboleli bez simptoma, smiruje se epidemiološka situacija

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    8. jun 2020 | 09:54

    Otvorite granice da vratite kucama vase gradjane koji se sire po Srbiji, toliko im je dobro bilo kod vas. Sto se nas tice, ne morate nikada vise ni da otvarate. Pozz

  • Salvatore

    8. jun 2020 | 09:52

    Puce sezona xxaxaxaxac....sve Nemci i Englezi i ostali navalise ne primorje C.G xaxaxax

  • Dis

    8. jun 2020 | 10:21

    Da se ja pitam ja bi nasima zabranio da idu u Crnu Goru .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA