≫ 

Velika pijavica kod Opatije i Rijeke: Meštani zaprepašćeni, izgledala je kao pravi tornado

- Izgledalo je zaista strašno i nije mi bilo svejedno... Iako je ponekad znalo da bude manjih pijavica, ovako nešto nikada nisam video. Nije se približila obali - ispričao je očevidac

  • 0
pijavica halkidiki foto: printscreen/youtube/halkidikinews.gr

Zastrašujuća pijavica pojavila se u moru nadomak Rijeke. Meštani kažu da vreme u ovo doba zna da bude nepredvidivo i da su viđali slične pijavice po moru, ali nikad ovako velike.

U sredu u popodnevnim satima između Istre i ostrva Cres, u moru se pojavila ogromna pijavica koja je šokirala meštane Kvarnerskog zaliva.

Zaprepašćeni građani kažu da tako nešto nikad nisu videli. Pijavica se pojavila posle 16 sati u moru nadomak Rijeke i trajala je dvadesetak minuta.

- Izgledalo je zaista strašno i nije mi bilo svejedno... Iako je ponekad znalo da bude manjih pijavica, ovako nešto nikada nisam video. Nije se približila obali. Često u tom delu zna da bude manjih brodova, njih je mogla lako da proguta, iako se nadam da ih u tom trenutku nije bilo - ispričao je čitalac za 24sata.hr.

Meštani kažu da vreme u ovo doba, posebno na tom delu zna da bude nepredvidivo i da su viđali slične pijavice po moru, ali nikad ovakve veličine.

Planina često privlači takve oblake

- Ovo je sad takvo vreme, valjda dolazi do nekih poremećaja jer planina Učka često privlači takve oblake, oni se formiraju tu u Zalivu pa onda nastane oluja. Jednostavno, ne može da se predvidi kakvo će biti vreme narednih pola sata - dodao je.

Drugi čitalac je rekao da je pijavica bila visoka čak 500 metara.

- Koliko sam mogao da vidim, bila je nekih 15-ak kilometara od Rijeke i izgledala je kao pravi tornado! Bila je dosta velika i visoka, vrlo zastrašujuća - ispričao je drugi čitalac.

Video: Masivna pijavica pustoši sve redom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA