≫ 

"Sport nije samo strast": Oglasila se Kolinda povodom nominacije za Međunarodni olimpijski odbor

Bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović navela je da sport za nju nije samo strast već i odlična prilika za promociju temeljnih ljudskih vrednosti

  • 1
Kolinda Grabar Kitarović Foto: Tanjug/AP

Bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović nominovana je za članicu Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), a tim povodom se oglasila na svom Tviter nalogu.

Veseli me i počastvovana sam nominacijom! Sport za mene nije samo strast već i odlična prilika za promociju temeljnih ljudskih vrednosti, pozitivnog takmičarskog duha, ali i sjajnih sportista - promotera "Lijepe naše" - napisala je Grabar-Kitarović.

Kako se navodi na zvaničnoj stranici Međunarodnog olimpijskog odbora, predloženo je pet kandidata od strane Izvršnog odbora te organizacije. To su Mari de la Karidad Kolon Ruenes iz Kube i Reeme Bandar Al-Saud iz Saudijske Arabije i Batušig Batbold iz Mongolije i proslavljeni atletičar Sebastijan Kou, predsednik World Athleticsa iz Velike Britanije, piše Tportal.hr.

Njihovo imenovanje biće potvrđeno na virtuelnoj sednici MOO koja će se održati 17. jula.

- S izborom ovih pet kandidata MOO i celi olimpijski pokret će dobiti na širini vrednih veština i stručnosti. Takođe povećamo broj ženskih članova na 39 - rekao je predsednik MOO Tomas Bah, dodajući da sa predložene tri ženske kandidatkinje MOO ponovno demonstrira posvećenost promovisanju rodne jednakosti među svojim vođstvom.

Predsednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša pozdravio je kandidaturu Grabar-Kitarović u Izvršnom odboru Međunarodnog olimpijskog odbora.

- Jako smo zadovoljni samom mogućnosti da bi Hrvatska mogla da ima novog predstavnika u MOO, posle bivšeg čelnika HOO i aktivnog, a sada počasnog članaAntuna Vrdoljaka, koji je dao ogroman doprinos stvaranju, priznavanju i ugledu Hrvatskog olimpijskog odbora u svetu. Čestitamo gospođi Kolindi Grabar-Kitarović već na samoj kandididaturi, budući da je uvrštena među pet kandidata i kandidatkinja na lični predlog predsednika MOO Tomasa Baha. Verujemo da će članstvom u tom prestižnom telu doprineti i daljoj afirmaciji hrvatskog sporta - istakao je Mateša.

Video: Kolinda vriskala uz Tompsonove hitove slaveći sa hrvatskim teniserima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SALE

    11. jun 2020 | 06:40

    Zbade dama gdje se velike pare okrecu, zato se i gura u te vode. Sve je danas interes, a moda je da se pljackaju Repyblike bivse Yuge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA