≫ 

Vesna i Mišo zbog psa izbačeni iz podstanarskog stana: Na ulici žive više od mesec dana

Bračni par iz Velike Gorice koji ima probleme sa sluhom ne želi da se odrekne svog psa i traže pristojan smeštaj za sebe i svog ljubimca kojeg vole kao da im je dete

  • 13

Morate napolje, ne možete više da ostanete ovde jer imate psa - bile su poslednje reči za bračni par iz Velike Gorice koji je potom, zajedno s dve godine starim mešancem Rokijem, završio na ulici. Od tada je prošlo gotovo mesec i po dana, a oni su i dalje bez krova nad glavom, piše Večernji.hr.

Zahvaljujući sugrađanki Mariji, njihova teška situacija postala je viralna.

- Vesna i Mišo imaju poteškoće sa sluhom, a gospodin je i invalid - objašnjava Marija i dodaje da su zbog teške finansijske situacije spremni da plaćaju stan 1.500 kuna mesečno, s uključenim režijama.

Naime, oboje su korisnici socijalne pomoći i nemaju dece. Vesna je odrasla u domu za nezbrinutu decu i nema porodicu, a Mišo sa svojima nije u kontaktu.

- Sada spavaju u nekoj napuštenoj kući koja više izgleda kao ruševina - govori Marija koja već neko vreme pokušava da pronađe smeštaj za ove ljude, a za pomoć se obratila i nadležnom Centru za socijalni rad.

- Rekli su mi da ih mogu smestiti u prihvatilište za beskućnike u Velikoj Kosnici, ali psi tamo nisu dobrodošli tako da to nije opcija - ističe Marija, koja je pozvala sve ljude dobre volje koji bi da iznajme kuću ovom paru da joj se jave.

Video: Mala kuća, a velika bruka: Zbog nje su Čačani crveneli i pred Peterom Handkeom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dasa

    11. jun 2020 | 21:23

    Neka Bog pomogne ovim ljudima i njihovom psu da sto pre dodju do adekvatnog stambenog resenja a svi oni koji ne vole zivotinje neka se upitaju koliko su ljudi...!!!

  • Una

    11. jun 2020 | 20:15

    Jadni ljudi.

  • Vu

    11. jun 2020 | 22:22

    Zašto je neko loš čovek što ne želi da mu pas živi u stanu. Lično sam veliki ljubitelj životinja, ali moja je deviza da je ljubimcu mesto oko kuće, a ne u kući. Kupio sam stan u kojem je bivši vlasnici živeli sa nekoliko mačaka. Život tih mačaka u stanu koštao me je dodatnih 1500 eura dok sam uspeo da neutrališem neugodan miris koji se osećao iz poda i zidova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA