≫ 

"Grafite mržnje prema Srbima piše neko za nečiji račun": Plenković o ispisanim porukama u Zagrebu

U poslednjih nekoliko dana u Zagrebu se pojavilo više grafita i transparent sa neprimerenim porukama prema Srbima, srpskim ženama i deci

  • 4

Premijer Andrej Plenković ponovio je danas da vlada osuđuje antisrpske grafite u Zagrebu i dodao da policiji treba da istraži ko stoji iza toga jer, kako kaže, neko ko to radi, radi za nečiji račun.

- Mi to osuđujemo, svako ko je to napravio mora da odgovara. Neko ko to radi, radi to za nečiji račun. Ne vidim zašto bi mladi ljudi radili takve stvari koje su neoprostive i ružne. Tu kućnog vaspitanja nema - kazao je Plenković, nakon posete jednoj od zagrebačkih bolnica.

U poslednjih nekoliko dana u Zagrebu se pojavilo više grafita i transparent sa neprimerenim porukama prema Srbima, srpskim ženama i deci.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u petak da će policija rešiti svaki slučaj pozivanja na nasilje i etničku netrpeljivost.

Poslednji grafit pojavio se juče u Svetoj Klari, neposredno pored dečjeg igrališta, ispisan je u obliku stabla sa obešenim ljudima i uz natpis na engleskom: "Srpsko porodično stablo".

Video: Vučić o ustaškom piru navijača Dinama iz Zagreba: Treba da se leče, to su pedofili i silovatelji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lili

    15. jun 2020 | 15:33

    Koji glumci,a da samo žele mogu to rešiti isti tren. Samo postrožiti zakone i gotova stvar. Ti momci su za mesec dana napolju, i udri opet po starom.

  • nibrS

    15. jun 2020 | 15:51

    Vi na naš račun...

  • Blafi

    15. jun 2020 | 16:36

    Da ne bude posle priče da su Srbi platili da se iznese transparent

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA